«Розвиток громади» і «Правий сектор» «воюють» довкола землі для АТО

17:07 28 серпня 2015 р.

Фото до новини

Представникам ГО «Розвиток громади» Андрієві Болюбашеві та Олегу Долінському, які активно цікавляться процесом надання земельних ділянок у Львовській області, зокрема у Пустомитівському районі, погрожують фізичною розправою. Роблять це представники «Правого сектору-Захід»


Відео: Львівський прес-клуб

Про це вони повідомили сьогодні, 28 серпня, під час прес-конференції за підсумками зустрічі, яка відбулася 27 серпня 2015 р. у головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області між представниками громадських організацій і керівництвом Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у Львівській області. Прес-конференцію організувала ГО «Розвиток громади».

26 серпня відбулася зустріч начальника управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія  Кавецького з громадськими активістами. За словами Олега Долінського, вона була заздалегідь запланована і громдадськість очікувала отримати відповіді на низку запитань.

- Та пан Кавецький відмовився відповідати на запитання. Натомість Ярослав Мандрук, голова старої Громадської ради, написав есемеску та зателефонував комусь. І за хвилин 15 мене і Андрія Болюбаша обступили 12 бійців у формі і не давали нам продовжувати розмову, - розповідає він хронологію подій.

Зустріч було перенесено на наступний день.
- Але наступного дня три колони бійців «Правого сектору-Захід» перекрили мені та Андрієві Болюбашу дорогу, і вони вирішували кому заходити в приміщення, а кому – ні, - каже Олег Долінський.

За його словами, від їхньої громадської організації  вчора на зустріч прийшло чотири особи, а ось бійців «Правого сектору -Захід» було понад 50 осіб.

- І біля нашого офісу «Розвиток громади» був бус «Правого сектору», в якому перебували бійці. Частина дівчат, які були у нашому офісі, боялися вийти на вулицю, - каже він.

Це підтверджує і адвокат ГО «Розвиток громади» Андрій Болюбаш.
- Мені особисто бійці «Правого сектору» казали: «Ми тебе заріжемо, повішаємо договори ногами і ти стечещ кров’ю , передай вітання своєму керівнику ради організації». Потім, коли ми вже сиділи всередині – це був такий актовий зал - 50 бійців цього «Правого сектору» сидять і нам залишили три місця попереду, думали, що ми злякаємося і не сядемо. Так ось, коли ми сіли, ззаду підбігає ще один і питає когось: «Покажи мені їхні фейси. Коли ми їх виводимо?» - каже Андрій Болюбаш.

Також Андрій Болюбаш пояснив, чому і для чого громадкість зустрічалася з начальником вищезгаданого управління. Їх цікавило як і кому надають земельні ділянки, призначені для учасників АТО. Бо, за інформацією їхньої громадської організації, жодної ділянки, призначеної бійцям та їх родинам, не надано, хоча на папері начальник Пустомитівського відділу Роман Мигаль звітував про позитивні результати цього процесу. 

- За девять місяців ми провели аналіз і перевірку і виявили порушень на 149 га землі. З них 49 га – це та земля, яка відведена для учасників АТО, - каже Андрій Болюбаш.

За його словами, він наївно вважав, що ділянки не надають тому, що виникають якісь непорозуміння з документами чи інші юридичні тонкощі, тому мав намір запропонувати допомогу.

А натомість отримав погрози і ось такі скандали.

Учора, після виступу на сесії Львівської міської ради керівника ГО «Правий сектор-Захід» Олени Живко, Андрій Садовий доручив керівнику юридичного управління ЛМР, підготувати проект документу про заборону діяльності ГО «Розвиток громади».

Народний депутат, член тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування обставин конфлікту в Мукачеві Андрій Антонищак порівнює вчорашні-позавчорашні події у Львові довкола Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у Львівській області з тими, що були у Мукачеві.

- У Мукачеві також було два «Правих сектори». Одні з них воювали на Сході України, а інші – «кришували», - каже він.

Наразі члени ГО «Розвиток громади» та активісти інших громадських формувань звернулися до Дмитра Яроша з проханням з’ясувати поведінку «Правого сектору-Захід» у Львові, та – до Президента України з вимогою дати оцінку діям керівника управління Держгеокадастру у Львівській області щодо надання земельних ділянок учасникам АТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів