Росія хоче відкрити "другий фронт" на Заході

12:52 29 березня 2017 р.

У середу, 29 березня, відбудеться брифінг голови Львівської ОДА Олега Синютки, начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерія Середи та начальника Управління СБУ у Львівській області Віктора Андрейчука щодо провокативних дій з метою дестабілізації ситуації на національному підґрунті.

Немає сумніву, що завтрашній брифінг спричинений наслідками цинічної нічної провокації у Луцьку. Уночі невідомі стріляли в приміщення Генерального консульства Польщі у Луцьку, що розташоване на вулиці Дубнівській, 22б. У даху приміщення консульства – дірка, вікно під цим місцем розбите, повідомив сайт Волинь 24. Напад стався близько 00:30. Консул розповів поліції, що охоронці приміщення почули вибух. Судячи з величини отвору в даху, припускають, що стріляли з гранатомета чи якогось іншого «серйозного озброєння». Віце-консул Кшиштоф Савіцкі підтвердив, що вночі хтось стріляв в приміщення консульства. Ніхто, на щастя, не постраждав. Приміщення - службове, і на момент вистрілу там нікого не було. Сім’я консула мешкає в іншому крилі будівлі. Приміщення охорони – поверхом нижче. «Стріляли неприцільно або невміло. Може бути, що з метою якогось попередження або провокації», - прокоментував представник правоохоронців у неофіційному коментарі.

Додамо, що 29 березня 2017 року -  вочевидь, у зв’язку з цим інцидентом - призупинило роботу Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці. Припинило сьогодні приймати відвідувачів і Генконсульство РП у Львові. Після обстрілу у Луцьку Генконсульства Польщі у п’яти українських містах не працюють. Всі сподіваються, що така перерва у роботі триватиме лише один день, а охорона приміщень консульств буде необхідно посилена.  

Представники різних гілок влади у Києві різко засудили провокацію у Луцьку, не сумніваючись, що вона -  справа рук спецслужб Росії. 

Обстріл консульства Польщі в Луцьку, без сумніву, є провокацією. Про це також заявив в середу вранці голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох, передав власний кореспондент Укрінформу. “Без сумніву, це — провокація. Питання наступне: хто і з якою метою? Ми знаємо контекст, є агресія Росії проти України”, - заявив Солох. Він додав, що ця ситуація викликає “значне занепокоєння”, оскільки консульство розміщене поблизу кордону з Польщею.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів