Родичі загиблих на Львівщині гірників звинувачують керівництво шахти

09:00 4 березня 2017 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Дядько Тараса Старошельського розповів: «Попередня зміна повідомила адміністрацію про загазованість, а вони відправили наступну зміну помирати».

3 березня о 12:00 у приміщенні шахти «Степової» у Глухові Сокальського району Львівської області провели панахиду за загиблими в аварії, яка сталася внаслідок вибуху газу метану. Вшанувати пам'ять загиблих прийшли близько двохсот працівників шахти. Родичі у цей день готувалися до похоронів. 

У сусідньому селі Мурованому прощалися з тілом наймолодшого загиблого 19-річного Тараса Старошельського. Його бабуся Марія Старошельська розповіла: «Тарасик мене доглядав, а тепер я у свої 92 роки внука ховати мушу. Він хотів жити, працювати. Пішов на шахту після училища у серпні минулого року. Хотів собі гроші заробити, а йому ще й зарплати не платили по три місяці, хіба по 10%. Мав дівчину, хату лагодив, бо збирався тут сім'ю створювати. Доглядав інваліда-батька, бо маму втратив, коли мав рік і вісім місяців».

Родичі звинувачують у його смерті керівництво шахти. Дядько Тараса, Роман Яблонський, розповів: «Попередня зміна повідомила адміністрацію про загазованість, а вони відправили наступну зміну помирати».

Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів