РНБО посилила контртерористичний режим в Україні

19:42 27 червня 2017 р.

За результатами наради в Раді національної безпеки і оборони України, враховуючи високий рівень терористичної загрози, ухвалено низку заходів щодо посилення контртерористичного та контррозвідувального режиму у Києві та в інших регіонах України.

У Раді національної безпеки і оборони України повідомили сьогодні, 27 червня: «Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів оперативну нараду з керівниками сектору безпеки і оборони, присвячену виробленню адекватних заходів протидії російським гібридним загрозам. За його словами, в останні місяці відбувається системна ескалація підривних заходів, «які реалізує РФ проти України у межах гібридної агресії».

«Сьогодні внаслідок терористичного акту в Києві було вбито одного з найкращих українських воєнних розвідників Максима Шаповала, який брав активну участь у захисті Української держави від російської навали», – заявив Олександр Турчинов, додавши, що цей терористичний акт було здійснено за таким саме сценарієм, як і вбивство українського контррозвідника полковника Олександра Хараберюша у березні цього року. 

«Є всі підстави вважати, що ці вбивства сплановані та організовані за безпосередньої участі російських спецслужб», – зазначив секретар РНБО України.

Олександр Турчинов також повідомив, що цей злочин розслідує Головна військова прокуратура. «Водночас, цей терористичний акт спрямований на залякування та дестабілізацію ситуації в державі», – резюмував секретар РНБО України після закінчення оперативної наради.

«Не випадково теракт співпав у часі з масштабною кібератакою, яка має також російський слід»,  – додав Олександр Турчинов

За результатами наради в Раді національної безпеки і оборони України, враховуючи високий рівень терористичної загрози, ухвалено низку заходів щодо посилення контртерористичного та контррозвідувального режиму у Києві та в інших регіонах України. Секретар РНБО України, наголосивши, що злочинні дії ворога отримають гідну відповідь, наголосив: «Звертаюся до громадян з проханням посилити пильність та з розумінням поставитися до вжитих у межах українського законодавства безпекових заходів».

Про це повідомили сьогодні, 27 червня, в Раді національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів