Реставратори відновлять у Львові чотири дахи, – ЛМР

10:15 23 червня 2017 р.

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко прогнозує: «Передбачаємо, що цього року роботи ми розпочнемо, але закінчити цього року не вдасться».

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко повідомила сьогодні, 23 червня: «Цьогоо року заплановано розпочати ремонт дахів на чотирьох об’єктах – на трьох дахах у житлових будинках №4 на вулиці Шевченка, №№6-7 на площі Міцкевича й №11 на вулиці Саксаганського та на даху дзвіниці церкви Святої Трійці на вулиці Тершаківців, 1а. На цих об’єктах передбачено масштабний комплекс робіт, тому об’єкти будуть перехідними. Роботи на них будуть завершені в наступному році».

Чиновник також конкретизувала: «Будинок №№6-7 на площі Міцкевича – це пам’ятка архітектури. Це дуже цікавий будинок. Посередині даху є купол. Цей купол у дуже поганому стані. Коли проводили обстеження, то побачили, що при буревії чи сильному вітрі його просто може зірвати».

Лілія Онищенко також розповіла: «У будинку №11 на вулиці Саксаганського п’ять-шість років тому на замовлення мешканців одна фірма проводила ремонт даху. Однак виконала його неякісно і дах далі протікає. Тут ми плануємо провести не лише ремонт даху, але й фасаду. Так само будинок №4 на вулиці Шевченка потребує ремонту даху. Цього року розпочнемо тут ремонтні роботи».

Начальник управління охорони історичного середовища також запевнила: «По кожному з цих об’єктів вже виготовлено проектно-кошторисну документацію. ПКД на ремонт дахів будинків №11 на вулиці Саксаганського, 11 і №№6-7 на площі знаходиться на експертизі. ПКД на ремонт даху будинку №4 на вулиці Шевченка пройшла експертизу і вже оголошено тендер на визначення виконавця робіт».

Лілія Онищенко також поінформувала: «Оголошено тендер на визначення виконавця робіт з ремонту даху дзвіниці церкви Святої Трійці на вулиці Тершаківців, 1а. Усі ці об’єкти є доволі великими. Передбачаємо, що цього року роботи ми розпочнемо, але закінчити цього року не вдасться. Роботи будуть завершені наступного року».

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів