Ремонтні роботи на вулиці Промисловій у Львові планують завершити до 11 жовтня (оновлено)

17:30 7 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Кошторис проекту склав близько 1,5 млн. євро.

«Роботи на вулиці Промисловій станом на зараз виконано на 95%, завершити ж планують до 11 жовтня. Опісля триватимуть роботи з облаштування дороги римським каменем, відтак, для проїзду транспорту вулицю відкриють орієнтовно на Покрови», – повідомли сьогодні, 7 жовтня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Ремонт на вулиці Промисловій тривав упродовж шести місяців. За цей час тут повністю завершено роботи із забезпечення водопостачання та роботи щодо системи водовідведення, замінено колектор та каналізацію, влаштовано дощові стоки, на понад 90% вкладено дорожню основу, а також близько 95% площі замощено римським каменем.

На стадії завершення – роботи із встановлення трамвайних плит, бордюрів та рейок. Кошторис проекту – близько 1,5 млн. євро. Сьогодні стан виконання робіт оглянув міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив:

«Були складності, бо хрестовини завжди купували в Донецьку, а зараз це неможливо. Завод з Дніпропетровська налагодив цю роботу. Ще тиждень триватиме робота, і на Покрови можна буде нормально проїхати вулицею Промисловій, зробити лівий поворот і виїхати на Високий Замок та добратись в центр.

Наступний етап – вулиця Богдана Хмельницького. Я хотів би, щоб усе робилось швидше, але є технологічний процес. Важливо, щоб ми дотримувались технології, щоб потім не було проблем.

Є чіткі терміни, плани по ремонтах доріг не порушено. У багатьох випадках наші підрядники швидше здають роботу, а львів’яни – швидше цим користаються. Ми не будемо жодним чином присвячувати це до якогось дня, ми робимо чітко, по графіку, системно, бо це робиться на 10 і більше років.

Львів – місто, яке отримало найбільше міжнародної допомоги серед всіх міст України. Від такої співпраці ми, крім коштів, маємо також аудит міжнародного рівня – усі ремонти доріг, які місто проводить за кошти ЄБРР, проводяться під пильним технічним наглядом третьої сторони – французької компанії Egis».

Вулицю ремонтують у рамках співпраці з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. Також у рамках співпраці з ЄБРР триває ремонт на вулиці Хмельницького та Гайдамацькій. Тут роботи виконано орієнтовно на 45-50%.

Однак, як зазначає директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, найважливішу частину роботи зроблено – тут завершили із комунікаціями та колектором і перейшли до власне дороги. Міський голова відзначив також:

«Ця робота буде тривати до середини листопада. Робота складна, але приємно, що мешканці цих будинків вже сьогодні підходять і розуміють, що вночі у них буде тихо, бо трамвайна колія буде нормально ізольована. Також робимо нормальні хідники. Мешканці, які живуть у цьому районі, звичайно, отримають комфорт.

Також малий і середній бізнес отримає якісну можливість інвестувати, вкладати кошти. Бо головне, що треба було зробити – це повністю відновити дорогу. Ми також поміняли усі мережі. Це дуже великі інвестиції, але це дає безпеку та надійність». 

Окрім цього, згідно з програмою «Львів 2020», у пріоритетах роботи міської влади на наступні роки є також розширення трамвайних гілок, зокрема нове трамвайне сполучення на Топольну (вулицями Щурата й Мазепи), до стадіону (вулицями Княгині Ольги, Науковою й Вернадського), з вулиці Академіка Сахарова до вулиці Коперніка та продовження вулиці Пасічної. Детальніше з пріоритетами можна ознайомитись на сайті: http://lviv2020.com/».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 7 жовтня, «Щоденному Львову»:

«У Львові триває активна ремонтна кампанія. Так, роботи на вулиці Промисловій станом на зараз виконано на 95%, завершити ж планують до 11 жовтня. Опісля триватимуть роботи з облаштування дороги римським каменем, відтак, для проїзду транспорту вулицю відкриють орієнтовно на Покрови. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив головний інженер компанії-підрядника «Онур» Олександр Добоні.

Ремонт на вулиці Промисловій тривав упродовж шести місяців. За цей час тут повністю завершено роботи із забезпечення водопостачання та роботи щодо системи водовідведення, замінено колектор та каналізацію, влаштовано дощові стоки, на понад 90% вкладено дорожню основу, а також близько 95% площі замощено римським каменем.

На стадії завершення – роботи із встановлення трамвайних плит, бордюрів та рейок. Кошторис проекту – близько 1,5 млн євро. Олександр Добоні зазначив також:

«Це вже фінальна стадія – залишилось декілька днів. Плануємо до 11 жовтня завершити усі роботи, а після цього ще кілька днів об’єкт має постояти, з огляду на те, що тут будуть свіжі бетон та бруківка. Відтак, думаю, що наступного тижня вулицю буде відкрито для проїзду транспорту. Труднощі були, але ми справились і вклались у термін».

За словами керівника ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, місто отримає повністю реконструйовану вулицю, яка упродовж дуже багатьох років служитиме його мешканцям. В процесі виконання робіт, однак, могли виникнути проблеми з колектором, та їх вдалося уникнути завдяки детальному обстеженню. Олег Береза відзначив також: «За проектом, ми мали б на деяких ділянках замінити колектор повністю. Проте ми детально дослідили, і виявилось, що його можна відновити, шляхом ін’єкції в стінки. Тоді ті тріщинки, які там є, кристалізуються і, відповідно, колектор працюватиме довгий час».

Нагадаємо, вулицю ремонтують у рамках співпраці з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Львів – місто, яке отримало найбільше міжнародної допомоги серед всіх міст України. Від такої співпраці ми, крім коштів, маємо також аудит міжнародного рівня – усі ремонти доріг, які місто проводить за кошти ЄБРР, проводяться під пильним технічним наглядом третьої сторони – французької компанії «Egis».

Також у рамках співпраці з ЄБРР триває ремонт на вулицях Хмельницького та Гайдамацькій. Тут роботи виконано орієнтовно на 45-50%.

Директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза зазначив: «Однак, як зазначає, найважливішу частину роботи зроблено – тут завершили із комунікаціями та колектором і перейшли до власне дороги. На вулиці Хмельницького ми вже вийшли з мереж, залишились деякі питання щодо вул. Гайдамацької. Там були непередбачувані роботи щодо заміни колектора, та ми погодили дофінансування їх з ЄБРР. Колектор збудований ще за Австрії, він був повністю непридатним».

Окрім цього, згідно з програмою «Львів 2020», у пріоритетах роботи міської влади на наступні роки є також розширення трамвайних гілок, зокрема нове трамвайне сполучення на Топольну (вулиці Щурата й Мазепи), до стадіону (вулиці Княгині Ольги, Наукова, Вернадського), із Сахарова до вулиці Коперніка та продовження вулиці Пасічної. Детальніше з пріоритетами можна ознайомитись на сайті: http://lviv2020.com/».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів