Ремонт вулиці Широкої у Львові обіцяють завершити через два тижні (відео)

17:23 24 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко / прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, внутріквартальну дорогу в Залізничному районі замощують плиткою, оскільки термін її експлуатації є вдвічі більший, ніж асфальту.


Відео: Андрій Андрух / Львівська міська рада

У прес-службі міської ради запевнили сьогодні, 24 листопада, «Щоденний Львів», що ремонт вулиці Широкої у Львові завершать через два тижні. У повідомленні також конкретизують:

«На вулиці Широкій ремонтують міжквартальні дороги та тротуари. За інформацією Залізничної районної адміністрації, 20 листопада закінчили роботи з ремонту внутріквартальної дороги на вул. Широкій, 100.

Це перша в районі міжквартальна вулиця, яку замостили бруківкою. Площа дороги – 2,1 тис. м. кв. 

Роботи продовжують далі, зокрема капітально ремонтують міжквартальну дорогу на вул. Широка, 94-96. Начальник відділу комунального господарства Залізничної районної адміністрації Роман Кокотайло зазначив: «Цю дорогу заплановано замостити бруківкою, також будуть влаштовувати дощоприймачі. Площа внутріквартальної дороги – 1 тис. 300 м. кв., вартість робіт – 480 тис. грн». 

Також тротуари ремонтуватимуть на вул. Широкій біля будинків №92, №94, №98 та №100. Роман Кокотайло розповів із цього приводу: «Загальна площа хідників, які заплановано відремонтувати, складає 1 тис. 200 м. кв. На ці роботи, які виконуватиме ЛКП «ШРП Залізничного району», передбачено 387 тис. грн».

За словами голови Залізничної районної адміністрації Ірини Гримак, роботи на вул. Широкій виконують за кошти, які були виділені додатково з бюджету розвитку. Вона також зазначила:

«Це додаткові кошти, які були виділені з бюджету розвитку. На сьогодні робіт виконано на понад 800 тис. грн, ще плануємо 670 тис. грн вкласти в завершення  ремонтних робіт, плюс ще ремонт хідників.

Відзавтра приступаємо до влаштування тротуарної плитки. Ставимо собі дуже жорсткі рамки, бо розуміємо, що завтра-після завтра може випасти сніг.

До кінця наступного тижня плануємо все закінчити. Головне, щоб виробники встигали постачати матеріали.

Вулицю замощують плиткою, оскільки термін її експлуатації є вдвічі більший, ніж асфальту. Плитка краща в експлуатації. Її так не руйнує вода, як вона руйнує асфальтне покриття. Тим більше, що водовідведення не завжди є влаштоване.

Крім того, якщо мова йде про виконання якихось аварійних робіт, то простіше зняти трошки плитки і замостити її знову, ніж вирізати квадрат асфальту, який вже буде зруйнований. Термін експлуатації покриття плитки є вдвічі більший, ніж асфальту. І вона не руйнується влітку при високих температурних режимах. Гарантія – до 10 років».

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий розповів:

«Цей район був трохи забутий, і владою в тому числі. Дорога тут була жахлива, між будинками проїхати було неможливо, хідники погані.

Ми вирішили, якщо робити, то зробити якісно. Замість асфальту кладемо плитку, яка буде довше служити, вона виглядає гарно.

Ми також поробимо усі хідники. Тут школа, буде нормальний підхід. Коли ми робимо ремонти, то у пріоритеті мають бути школи, церкви. 

Використали вже більше 800 тис грн на ці роботи. Ще 600 тисяч грн треба до кінця року використати. Якщо ви запитаєте мешканців, вони скажуть, що задоволені, відчутна різниця. 

Ми по такій самій технології зробили у Франківському районі. Також там  це суттєво відрізняється. 

Роботи виконує наше комунальне підприємство, тому виходить дешевше, ніж би ми наймали компанію зі сторони. Навіть якщо є нестабільні платежі, наші хлопці роботи роблять. І Франківський район, і Залізничний, і Шевченківський.

Роботи у Львові завжди було дуже багато і є. Ми поставили чітку мету – дороги мають бути поремонтовані, хідники мають бути привітними, щоб по них можна було ходити, де можливо, щоб були велосипедні доріжки. Це загальна робота, де більше зробили, де менше. Зараз ще робити можна. Коли випаде сніг, роботи проводити не будуть». 

Як розповів начальник відділу комунального господарства Залізничної районної адміністрації Роман Кокотайло, ця міжквартальна з’єднує вул. Широку з вул. Роксолани. Він також повідомив: «В нашому районі це перша міжквартальна дорога, яку ми замостили бруківкою. Раніше була практика асфальтування, однак, бруківка прослужить довше».

Вартість робіт, які виконували працівники ЛКП «ШРП Залізничного району», складала 680 тис. грн. Окрім того, капітально ремонтують міжквартальну дорогу на вул. Широка, 94-96. 

«Цю дорогу заплановано замостити бруківкою, також будуть влаштовувати дощоприймачі. Площа внутріквартальної дороги – 1 тис. 300 м.кв., вартість робіт – 480 тис. грн», –зазначив Роман Кокотайло. Також тротуари ремонтуватимуть на вул.Широкій біля будинків №92, №94, №98 та №100. 

«Загальна площа хідників, які заплановано відремонтувати, складає 1 тис. 200 м.кв. На ці роботи, які виконуватиме ЛКП «ШРП Залізничного району», передбачено 387 тис. грн», – розповів начальник відділу комунального господарства Залізничної районної адміністрації Роман Кокотайло. Усі роботи заплановано закінчити через два тижні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів