Рейд «Урок» пройде на Львівщині в три етапи

21:15 22 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки управління патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook»

Із 1 до 15 вересня виявлятимуть дітей, які не розпочали навчання у школах та професійно-технічних навчальних закладах.

Начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис повідомив сьогодні, 22 серпня: «Цьогоріч у Львівській області вже традиційний рейд «Урок» відбуватиметься в три етапи. Перший вже розпочався і триватиме до 1 вересня. Він, зокрема, передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім'ях, які опинились у складних життєвих обставинах, а також заходи щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо-зимового періоду.

Чиновник також зазначив: «На другому етапі, з 1 до 15 вересня 2017 року, ми виявлятимемо дітей, які з 1 вересня не почали навчання у школах та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах першого й другого рівня акредитації. Третій завершальний етап триватиме упродовж вересня-жовтня. Його завдання – повернення або влаштування дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не навчались, а також притягнення до відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей».

Володимир Лис також запевнив: «Окрім дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, працівники служби у справах дітей спільно з дотичними структурами сприятимуть  в охопленні навчанням дітей із внутрішньо переміщених сімей, а також дітей, батьки яких загинули під час Революції Гідності. У 2016 році під час проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» у Львівській області виявили 50 дітей, які з різних причин не приступили до навчання».

Про це поінформували сьогодні, 22 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів