Радіаційна хмара з РФ накрила частину України

17:15 19 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

15-18 серпня над територією України «літала» радіаційна хмара з РФ.

Про це повідомили в понеділок, 19 серпня, в інформаційній агенції УНІАН, де також розповіли: «В Організації договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ) опублікували анімовану карту з вірогідним розльотом радіонуклідів після вибуху ракети на полігоні під Сєвєродвінськом в Росії».

«Карту поширення радіаційного шлейфа опублікував голова організації Лассіна Зербо на сторінці «Twitter». На карті показано рух хмари. 15 серпня вона зачепила окупований Крим і більшу частину Південно-Східної України, а місцями – Центральну частину країни. Над територією України хмара «літала» з 15 по 18 серпня включно», – поінформували також в агенції УНІАН.

«Спостереження, показані на карті, велися з 8 серпня. Раніше Зербо також заявив, що дві станції відстеження ядерних вибухів неподалік від Сєвєродвінська пішли в офлайн через два дні після інциденту на полігоні поблизу села Ньонокса», – розповіли також в агенції УНІАН.

«Як повідомляв УНІАН, 8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двінської затоки Білого моря, на відстані 40 кілометрів від міста Северодвінськ і 100 кілометрів від Архангельськ, стався вибух. Він супроводжувався людськими жертвами і короткочасним підвищенням радіаційного фону», – поінформували також в агенції УНІАН.

«Влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії – в нормі. Однак, датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону в російському місті Сєвєродвінськ. Район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання», – повідомили також в агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів