Путін воює тільки проти Коломойського

13:15 2 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: eurosport.ru

У Москві заарештовано майно голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Росії. До інших олігархів України у «найбагатшого диктатора світу», як жартома називають Путіна політологи, публічних майнових претензій поки що немає?

"У рамках розслідування кримінальної справи встановлено, що до безпосереднього фінансування каральної операції на південному сході України і діяльності каральних батальйонів "Дніпро", "Азов" та інших причетний губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, щодо якого слідством винесено постанову про притягнення як обвинуваченого за ч.3 ст.33, п.п. "а, б, е, ж, л" ч. 2 ст. 105, ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356, ч. 3 ст. 33, ч. 3 ст. 144, ч. 3 ст. 33, п. "а" ч. 3 ст. 126 КК РФ (вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання професійній діяльності журналістів, викрадення людей)", - йдеться в повідомленні Слідчого комітету Російської Федерації.

"З метою припинення фінансування терористичної діяльності й інших злочинних дій щодо мирного населення південного сходу України слідством вз'ясовуються відомості про майно Ігоря Коломойського як на території Російської Федерації, так і за її межами з метою накладення на нього арешту", - заявили у цьому Слідчому комітеті.

Як повідомляється, слідство з'ясувало, що ЗАТ "Еліт-Холдинг", співзасновником якого є Коломойський, належить офісне приміщення, розташоване в місті Москві, а отриманий внаслідок здавання в оренду приміщень цього будинку прибуток "може використовуватися Коломойським для фінансування злочинної діяльності на території південного сходу України".

"На підставі отриманих рішень суду в зазначеній вище будівлі проведений обшук, в ході якого виявлено та вилучено документи, які мають значення для кримінальної справи. Крім того, на підставі ухвали суду за клопотанням слідства на цей об'єкт нерухомості накладено арешт зі встановленням заборон ЗАТ "Еліт-Холдинг" на здійснення щодо нього розпорядчих повноважень", - зазначено в повідомленні.

Слідчий комітет заявляє, щопродовжує роботу з виявлення інших активів Ігоря Коломойського, у тому числі в Криму. 1 вересня ЗМІ повідомили, що судові пристави наклали арешт на майно оздоровчого комплексу "Таврія", власником якого є "ПриватБанк", що належить українському політику і бізнесмену Ігорю Коломойському.

Експертам сьогодні важко уявити, скільки доведеться в майбутньому міжнародному судочинству заарештувати майна Владіміра Путіна за всі злочини, вчинені у РФ та за її межами за наказами і розпорядженнями президента цієї країни. Дехто твердо переконаний, що всіх активів навіть неофіційно найбагатшої людини світу для такого відшкодування все ж не вистачить.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів