Прикордонники очікують «особливо масштабних черг» автівок на Львівщині

22:15 6 червня 2016 р.

Фото до новини

У Західному регіональному управлінні ДПСУ попередили в понеділок: «»Польський сайт новин «nowiny24.pl», посилаючись на анонімні інтерв’ю з польськими митниками, застерігає про початок неофіційно оголошеного італійського страйку на польсько-українському кордоні».

У Західному регіональному управлінні ДПСУ опублікували в понеділок прес-реліз «Щодо ситуації на кордоні», в якому повідомили:

«Керівництво Західного регіонального управління ДПСУ, а також Львівської митниці ДФС, спільно з польськими прикордонними та митними службами, вживає заходів щодо збільшення пасажиро - та вантажопотоку через кордон. Свідченням цього є останні домовленості під час зустрічі з представниками польських служб, а також керівництва Львівської ОДА та Підкарпатського воєводства. Серед питань щодо покращання перетину кордону визначено будівництво нового пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце», розбудова під’їзних шляхів до пункту пропуску «Грушів-Будомеж», розмежування руху в пункті пропуску «Краковець-Корчова». 

Водночас, керівництво Західного регіонального управління Держприкордонслужби та Львівської митниці ДФС, в зв’язку зі збільшенням часу очікування на перетин кордону, неодноразово піднімали питання щодо пришвидшення польськими колегами пропускних операцій, збільшення кількості пропуску транспортних засобів, визначеної двосторонніми угодами. З певних причин польські служби наразі не готові до такої пропозиції. Окрім того, у зв’язку з наближенням саміту НАТО, що проходитиме у Варшаві, та липневих Краківських Світових Днів Молоді вони посилюють контроль за безпекою.

Також польський сайт новин «nowiny24.pl», посилаючись на анонімні інтерв’ю з польськими митниками, застерігає про початок неофіційно оголошеного італійського страйку на польсько-українському кордоні. Як наслідок, особливо масштабних черг на кордоні з Польщею слід очікувати на переходах «Шегині-Медика», «Краковець-Корчова» та «Смільниця-Кросценко». Складнощі при перетині кордону з Польщею можливі й на інших пунктах пропуску. 

Керівництво ЗхРУ ДПСУ, та Львівської митниці ДФС, звернулось до своїх польських колег відповідними листами, аби з’ясувати ситуацію. Громадян, які планують перетинати українсько-польський кордон просять, слідкувати за інформацією про стан накопичення транспортних засобів перед пунктами пропуску на сторінці Західного регіонального управління ДПСУ в інтернет-мережі «Facebook».

Про це повідомили сьогодні, 4 червня, на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів