Прокуратура Львівської області відреагувала на кров, якою облили вчора центральний вхід до її будівлі

13:38 29 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

У прес-службі правоохоронної установи опублікували в четвер «Повідомлення для ЗМІ» з приводу вчорашнього інциденту.

В опублікованому сьогодні, 29 січня, прес-службою прокуратури Львівської області «Повідомленні для ЗМІ» мовиться:

«З приводу інциденту, що трапився 28 січня, коли мешканець міста Львова облив кров’ю центральний вхід у будівлю прокуратури Львівської області в знак протесту на незаконні, з його погляду, дії працівників прокуратури щодо розгляду звернень громадянки – колишнього інспектора Стрийської ОДПІ Головного управлінн Міндоходів у Львівській області, прес-служба прокуратури повідомляє наступне. Вказана громадянка звернулась до органів міліції 13 листопада 2013 року у зв’язку з начебто неправомірним її звільненням із посади старшого державного податкового інспектора Стрийської об’єднаної державної податкової інспекції.

За результатами розгляду цього звернення було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 172 КК України, яке у подальшому передано за підслідністю у слідчий відділ прокуратури Львівської області. Відтак, досудовим розслідуванням встановлено, що заявниця була звільнена у зв’язку з реорганізацією податкових органів – скороченням штатної чисельності та змінами умов праці.

Зокрема, 19 серпня 2013 року видано наказ про звільнення останньої із займаної посади одразу після виходу з відпустки, наданої їй для догляду за дитиною до 20 жовтня 2013 року. Про подальше звільнення жінку було повідомлено ще 18 червня, а також запропоновано їй іншу посаду у структурі Стрийської ОДПІ.

У зв’язку з тим, що громадянка відмовилась від  пропозиції роботи, посадові особи інспекції отримали законні підстави для її звільнення. Зазначимо, що законність дій Стрийської ОДПІ та дотримання всіх норм трудового законодавства у даному випадку було підтверджено й у судовому порядку.

Так, 17 грудня 2013 року судом першої інстанції відмовлено у задоволенні позову колишньої інспекторки про поновлення на роботі. Вказане рішення також залишено без змін Апеляційним судом Львівської області 18 березня 2014 року.

Взявши до уваги зазначені факти та результати розслідування, 29 вересня 2014 року прокурором було прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п.2 ч. 1 ст. 284 КК України, у зв’язку із відсутністю складу злочину у діях керівництва та інших службових осіб Стрийської об’єднаної державної податкової інспекції. З огляду на викладені обставини, звинувачення в начебто неправомірних діях прокуратури у цьому випадку є безпідставними».

Як інформував «ЩЛ», у Львові невдоволений бездіяльністю прокурорів облив кров'ю вхід до їх будівлі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів