Проблема львівського сміттям знову заходить у глухий кут, – Прем’єр

19:56 22 лютого 2017 р.

Керівник уряду запевнив, що він звернувся до голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з проханням допомогти міському голові Львова вибрати іншу ділянку.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив сьогодні, 22 лютого: «Хотів би торкнутись знову теми львівського сміття. Здавалось, що шлях вирішення цієї проблеми нарешті намітився, але ситуація здається знову заходить в глухий кут. Під час свого візиту до Львова я запропонував Львіському міському голові Андрій Садовий вибрати ділянку, на якій він готовий буде реалізувати проект нового сміттєпереробного комплексу. І таку ділянку пан Андрій вибрав. А минулого тижня створена розпорядженням пана Андрія науково-експертна група цю ж ділянку забракувала...»

Керівник уряду також зауважив: «Не ставлячи жодним чином під сумнів високий професійний рівень членів науково-експертної групи, хотів би зазначити, що ключовим для того, щоб оцінювати – придатна ділянка чи ні, є, очевидно, питання про те, які технології поводження з твердими побутовими відходами планується застосовувати. Якщо мова йде про просте складування сміття, як це відбувалось на більшості українських сміттєзвалищ, у тому числі – і в Грибовичах, то будь-який новий полігон буде такою ж потенційною екологічною загрозою, як і ті, які уже існують». 

Володимир Гройсман також зазначив: «Проте є зовсім інші підходи. Свого часу мав можливість знайомитись із тим, як ці проблеми вирішуються у Швейцарії. У Цюріху – два сміттєпереробних комплекси, один з яких знаходиться практично в центрі міста (і був, до речі, побудований більше 100 років тому!), в декількох сотнях метрів від центрального вокзалу, а другий – поруч із багатолюдним житловим кварталом. І навіть запаху жодного не відчувається, коли ти знаходишся поруч! Коментарі тут зайві».

Відтак, керівник уряду запевнив: «Все ж, враховуючи ситуацію, яка складається, і, виходячи з того, що проблему потрібно нарешті вирішити, я уже звернувся до голови ОДА Олега Синютки з проханням допомогти пану Андрію вибрати іншу ділянку, а його самого я б просив пришвидшити свої дії і якнайшвидше перейти до реального вирішення проблеми».

Володимир Гройсман написав це сьогодні, 22 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів