Президент дозволив служити в армії за контрактом без повної середньої освіти

18:35 2 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

Про це йдеться в законі, підписаному у вівторок Петром Порошенком.

Прес-служба Глави держави повідомляє сьогодні, 2 вересня:

«Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до законів України «Про військовий обов’язок та військову службу» та «Про засади запобігання і протидії корупції». Закон № 1634-VII врегульовує законодавство задля сприяння переходу Збройних Сил України до комплектування особового складу на контрактній основі, а також спрощення процедури і скорочення часу, необхідного для здійснення призову громадян на військову службу у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці України, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану».

Про це повідомляється у вівторок на сайті прес-служби Президента України. Натомість інформаційна агенція УНІАН пояснює сьогодні, 2 вересня,:

«В Законі зазначається, що особи, які мають тільки базову загальну середню освіту, також можуть укласти контракт про проходження військової служби. Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила цей закон 12 серпня. Документом, серед іншого, передбачено таке поняття як короткостроковий контракт до оголошення рішення про демобілізацію, в цілому робить гнучкою систему укладення контрактів на проходження військової служби для солдатів та старшин від 3 до 5 років, а для офіцерів – від 2 до 5 років; приводить до відповідності закон про військовий обов'язок і військову службу із Сімейним кодексом (стосовно призовників-сиріт)».

Про це повідомляється у вівторок на сайті інформаційної агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів