Працівники «Львівтеплоенерго» будуть шукати незаконні врізки

16:40 1 березня 2017 р.

Фітнес-клуб «Ліга» змушуватимуть заплатити за гарячу воду вп’ятеро більше, аніж він заощадив.

У Львівській міськраді розповіли сьогодні, 1 березня, що минулого місяця працівники Личаківського району теплових мереж ЛМКП «Львівтеплоенерго» виявили під час традиційного обходу об’єктів теплопостачання, незаконну (необліковану) врізку в систему гарячого водопостачання житлового будинку на вулиці Шафарика,16а, в прибудові до якого знаходиться фітнес-клуб «Ліга». Відтак, за словами начальника юридично-претензійної служби ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олега Іващука, «20 лютого було подано заяву в Личаківський райвідділ поліції про відкриття кримінального провадження за статтею 365 Кримінального кодексу щодо незаконної врізки в систему гарячого водопостачання.

«Ця заява зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань №463. Класифікацію цій ситуації даватимуть правоохоронні органи. Зараз тримають слідчі дії. Правоохоронці мають з’ясувати, хто виконав врізку в систему гарячого водопостачання, і притягнути їх до відповідальності», – повідомив також Олег Іващук.

«Фітнес-клуб «Ліга» встановив лічильники на холодну і гарячу воду. Роботи виконав ЛМКП «Львівводоканал». Однак лічильник на гарячу воду не стоїть на комерційному обліку у ЛМКП «Львівтеплоенерго», – поінформував також начальника юридично-претензійної служби ЛМКП «Львівтеплоенерго». – Лише вчора ми отримали заяву від фітнес-клубу про взяття цього лічильника на комерційний облік і проведення їм нарахувань згідно з показами лічильника».

Олег Іващук також зазначив: «Отож, відповідно до показів лічильника, з часу пломбування їх «Львівводоканалом», з 5 квітня 2016 року і до 22 лютого 2017 року, фітнес-клуб спожив 78 кубів гарячої води, це приблизно на суму п’ять тисяч гривень. Відповідно, за незаконну врізку в систему гарячого водопостачання буде нарахований штраф в п’ятиразовосу розмірі від нарахування за спожиту воду. Тобто власнику доведеться сплатити 30 тисяч гривень. Проте не відомо скільки часу до встановлення лічильників відбувалося споживання гарячої води. Це теж мають з’ясувати правоохоронні органи».

За словами тепловиків, зараз будуть проводитися ретельні перевірки в усіх районах міста, які обслуговує ЛМКП «Львівтеплоенерго», на предмет незаконних врізок в систему гарячого водопостачання. Як пояснив начальник Личаківського району теплових мереж ЛМКП «Львівтеплоенерго» Роман Антощак, в житлових будинках є лише загально будинкові лічильники на опалення.

Він також розповів: «Якщо б якась прибудова зробила врізку в систему опалення і незаконно споживала тепло, то це б відчули мешканці по нарахуваннях в квитанція. Вони побачили б, що суттєво збільшилися нарахування, та не розуміли б чому. Це змусило б їх з’ясувати причину і тоді швидко виявили б незаконне споживання тепла з їхнього будинку кимось стороннім».

Роман Антощак додав: «Однак, щодо гарячої води, то на будинках немає загально будинкових лічильників, які б фіксували скільки метрів кубічних гарячої води зайшло в будинок. Тому такі зловживання можна виявити лише методом обстеження системи гарячого водопостачання».

Про це повідомили сьогодні, 1 березня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів