Працівники «Львівської вугільної компанії» пригрозили перекривати відзавтра дороги

11:55 3 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: bug.org.ua

Голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України на підприємстві Наталія Барна стверджує: «Уже серпень, а з нами не розрахувалися ще й за січень, виплативши лише трохи більше 10% заробленого».

Працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» розчаровані наслідками переговорів з владою та обіцянками, які їм надавали. Як стверджують профспілкові активісти, справи в працівників та компанії за цей час тільки погіршились. Голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України на підприємстві Наталія Барна розповіла:

«Уже серпень на порі, а з нами не розрахувалися ще й за січень, виплативши лише трохи більше 10% заробленого. Сподівалися отримати ще хоч якусь дещицю за січень, але заступник начальника відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби міністерства юстиції України М. Селезньов наклав арешт на рахунок підприємства у ПАТ «Ідея Банк» і забрав 328 тисяч грн, які нам мали виплатити у рахунок погашення боргу за січень. 

І це все на фоні того, що столичний «Альфа Банк» подав заяву до Господарського суду Львівської області про визнання ПАТ «Львівська вугільна компанія» банкрутом. Мало того, що з нами не розрахувалися за січень, лютий, березень, квітень, травень і червень, так ще й забирають робочі місця у 843 осіб, які працюють на підприємстві.

Люди обурені тим, що вони роками боролися за своє підприємство, а тепер одним необдуманим рішенням чиновників можуть не тільки їх залишити без засобів до існування, а й повністю знищити вугільну галузь у регіоні. Адже шахти Львівсько-Волинського басейну залишаться без збагачувальної фабрики.

Тому, як наслідок, на підприємстві відбулись збори трудового колективу, на яких було висунуто дві основні вимоги: не визнавати ПАТ «Львівська вугільна компанія» банкрутом та забезпечити подальшу стабільну роботу підприємства. Як повідомили в Конфедерації вільних профспілок України, якщо вимоги не будуть виконані, а винні не будуть покарані, трудовий колектив і ППО НПГУ ПАТ вирішили з 4 серпня зупинити роботу підприємства і о 11:00 розпочати безстрокову акцію перекриття траси обласного значення Львів-Ковель у м. Великі Мости.

Про це повідомили сьогодні, 3 серпня, на соціальному порталі «Страйк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів