Позачергове засідання Львівської обласної ради пройде 13 липня

09:30 12 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

На розгляд депутатам запропонують Програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки.

У четвер, 13 липня, відбудеться X позачергове засідання Львівської обласної ради VII скликання. Таке рішення ухвалили під час президії обласної ради 11 липня. На розгляд депутатам запропонують Програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив: «Після того, як влада Львова визнала, що вона не в змозі справитися з проблемою з вивезенням твердих побутових відходів з міста, відповідно з’явилася об’єктивна необхідність передати в управління облдержадміністрації повноважень з вивозу та захоронення твердих побутових відходів та скерувати на відповідні заходи субвенцію з міського бюджету в сумі 150 мільйонів гривень». 

Перший заступник голови обласної ради Андрій Білоус поінформував: «Цьогоріч міська рада зобов’язалася спрямувати 150 мільйонів гривень, а у наступному – 300 мільйонів гривень. Дія програми розрахована на два роки. в межах співпраці між міською та обласною владою також мають бути виконані зобов’язання щодо міст області, які підписали меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами. Йдеться про виділення фінансового ресурсу як на соціальні потреби громад, так і на упорядкування полігонів в області».

«Також депутати на сесії планують обговорити та внести зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини та Програми охорони навколишнього природного середовища. Окрім того, затвердять списки присяжних для місцевих загальних судів Львівщини. Традиційно Львівська обласна рада прийме низку звернень до центральних органів влади», – повідомили також у прес-службі Львівської облради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів