Жертвам буревію в Самборі допоможуть 1100 листами шиферу

14:43 24 вересня 2013 р.

Фото до новини

А електропостачання до кожної оселі обіцяно відновити ще до кінця цієї доби.

Прес-служба Львівської державної адміністрації інформує, що сьогодні, 24 вересня, на прес-конференції з приводу ліквідації наслідків руйнівного буревію в Самборі директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко передусім похвалив рятувальників. Зокрема, стверджував, що «вчора всі служби спрацювали оперативно – впродовж двох годин ми мали інформацію і знали, що нам необхідно робити».

Повідомив також, що вночі в Самборі було залучено 87 осіб та 10 одиниць техніки, які звільняли там від дерев, повалених стихією, заваленених ними проїжджу частину, школи, ПТУ та інші об’єкти. Відтак, за даними Олексія Титаренка, після 9-ї години містом уже можна було вільно пересуватися.

Однак він повідомив, що й зранку роботи з ліквідації наслідків руйнівного буревію в Самборі продовжили 241 особа та 37 одиниць техніки. З них у самому місті - 191 особа та 27 одиниць техніки. Повідомив також директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА про те, що в Самборі оперативно було знеструмлено лінії електропередач, де були обриви проводів, з метою недопущення травмування  електрострумом перехожих.

Відтак пообіцяв, що «до кінця цієї доби електропостачання повинно бути відновлено до кожної оселі – для цього залучено додаткові підрозділи обленерго». Окрім того, запевнив: «Ми маємо в регіональному резерві матеріально технічних ресурсів шифер, скло, паливно-мастильні матеріали і будемо це використовувати для ліквідації наслідків».

Стверджував також, що через дві години в мСамбір буде доставлено 1100 листів шиферу й що «постраждалим людям буде надана допомога», а «об’єкти бюджетної, соціальної і приватно-домових господарств комунальних житлових будинків першочергово будуть відновлюватися».

Нагадаємо відтак, що внаслідок буревію в Самбірі повалено близько 80 дерев і зірвано дахи з понад 15-ти будинків. Повідомлялося також, що збитки від шторму в Самборі перевищують мільйон гривень.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів