Поляки збирають гроші мешканці Львівщини, яка народила у них дитину

10:40 30 вересня 2013 р.

Бо майже 18-річна Адріана приїхала там на заробітки й не застрахувалася.

Із різних куточків Польщі та інших країн присилають одяг, пелюшки, іграшки, засоби гігієни та інші необхідні речі для українки Діани Одинак, яка народилася в середині вересня у шпиталі повітового міста Крапковиці в Опольському воєводстві Польщі. Як повідомляє з посиланням на «Польське радіо» інформагенція «Українські Національні Новини», батьки цієї дівчинки, майже 18-річна Адріана й лише ледь старший від неї Роман, приїхали до Польщі на заробітки з міста Мостиська у Львівській області п’ять місяців тому, відтак не були застраховані.

Зокрема Адріана збирала спаржу. Але оскільки Роман не встиг відвезти її народжувати в Україну, то пологи пройшли в Крапковицькому шпиталі.

Поки батько дитини збирав в Україну гроші, щоб заплатити 3,5 тисячі злотих за перебування у лікарні Адріани, їй та її мамі допомагав тамтешній заклад опіки «Здорова Родина». Окрім того, крапковицькі лікарі, аби допомогти батькам з оплатою пологів та з придбанням необхідних для Діани речей, оголосили через місцеву пресу й телебачення збір коштів, який триває.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів