Польські рятувальники передали львівським тепловізор

17:28 24 листопада 2015 р.

Тепловізор «Fluke TiS40»

Тепловізор «Fluke TiS40»
Фото: vk.me

Головний рятувальник Львівщини подякував статуеткою святого Флоріана.

«24 листопада у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбувся заключний семінар «Шанс розвитку і забезпечення спільних дій» в рамках проекту «CBRN транскордонна безпека та співпраця» згідно програми «Польська допомога 2014-2015». Семінар відбувся за участю делегації Головної школи пожежної служби м. Варшави, керівництва ГУ ДСНС України у Львівській області, рятувальників та представників Львівського державного університету безпеки життєдіяльності» – повідомили у вівторок в обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій, де також поінформували:

«Цей проект започаткований в лютому 2014 року в рамках Програми «Польська допомога 2014-2015», яка фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща. Учасників семінару привітав очільник рятувальників Львівщини Сергій Дмитровський.

Він подякував керівнику проекту «Хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози – безпека і співпраця» полковнику Войцеху Ярошу – доктору інженерії, заступнику декана факультету інженерного забезпечення та протипожежної безпеки Головної школи пожежної служби мВаршави. Сергій Дмитровський також висловив сподівання про подальшу плідну співпрацю та активну колективну роботу для розвитку галузі безпеки: «Сподіваюся на те, що наша зустріч продовжить хороші традиції між професорсько-викладацьким складом Головної пожежної школи міста Варшави та практичними працівниками рятувальної служби Львівщини. Запрошую усіх взяти активну участь у роботі нашої конференції, постаратися почерпнути все нове та корисне для втілення у повсякденній роботі».

Під час семінару відбулося підписання офіційних документів про передачу тепловізора «Fluke TiS40», закупленого в рамках проекту. Також учасникам, які приймали участь у навчаннях в рамках проекту, вручили відповідні сертифікати.

Учасники заключного міжнародного семінару представили різноманітні доповіді – «Оснащення та обладнання групи спеціальних робіт з радіаційного, хімічного та біологічного захисту загону технічної служби ГУ ДСНС України у Львівській області», «Структура реагування на аварії, пов’язані із небезпечними радіаційними, хімічними та біологічними речовинами», «Дослідження ефективності дій рятувальників при аваріях на небезпечних хімічних об’єктах з урахуванням їх захищеності», «Інноваційні тенденції розвитку спеціалізованих машин для хімічного рятування», «Правила організації хімічного і екологічного порятунку в Польщі», «Принципи проведення навчань з хімічного та екологічного рятування в Польщі», «Вплив засобів індивідуального захисту рятувальника на ефективність рятувальних операцій». Під час семінару присутні мали змогу ознайомитися з усіма видами хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз, способами для їх запобігання та ліквідації, а також найновішим спеціалізованим обладнанням. 

Головний рятувальник Львівщини подякував Войцеху Ярошу від імені усього колективу та вручив статуетку святого Флоріана, за просування проекту й активну участь у його реалізації. Окрім цього, сторони обговорили подальші перспективи співробітництва, а саме проект «CBRN транскордонна безпека та співпраця, частина II» в рамках програми «Польська допомога 2016».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів