Польща майже вдвічі збільшила видачу віз українцям, близько 190 тисяч із них отримали цього року у Львові

17:34 17 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Візова Підтримка» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Водночас польські консульства зменшили видачу шенгенських віз, котрі, як правило, видаються для короткотривалих поїздок.

Польща за перші шість місяців цього року видала громадянам України 232,5 тисячі національних віз, що майже удвічі більше за першу половину минулого року. Про це свідчать дані польського Міністерства закордонних справ, якими володіє інформаційна агенції УНІАН.

Водночас польські консульства зменшили видачу шенгенських віз, котрі, як правило, видаються для короткотривалих поїздок, – на 25%, або на 66 тисячі – до 201 тисячі. Загалом Польща збільшила видачу віз українцям на 12,5% – до 434 тисяч.

Найбільше віз традиційно видали консульства у Львові (майже 190 тисяч), Луцьку (понад 100 тисяч) та Києві (близько 50 тисяч). Консульства у Вінниці, Харкові та Одесі видали близько 40, 35 та 16 тисяч віз, відповідно.

Українці за перші шість місяців року отримали майже понад 50 тис. довгострокових віз терміном дії до одного року, майже 70 тисяч – терміном дії до двох років, майже 8 тисячі – до трьох років, близько 1,5 тисячі – до чотирьох років та близько 3,5 тисячі – до п’яти років.

Як повідомляв УНІАН, Польща традиційно видає українцям найбільше віз серед усіх держав Шенгенської зони, до якої вона приєдналась наприкінці 2007 року. Торік українці отримали 830 тисяч польських шенгенських та національних віз, що на 15% більше, ніж 2013 року. Національні візи, як правило, видаються на термін від шести місяців до року для тих, хто хоче працювати чи навчатись у Польщі.

Про це повідомили сьогодні, 17 серпня, в інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів