У польовому харчовому наборі воїна АТО будуть 4200 кілокалорій (відео)

16:50 26 вересня 2016 р.

Міністр оборони України Степан Полторак підписав технічні умови для харчових наборів нового зразка.

Про це повідомили сьогодні, 26 вересня, в прес-службі міністерства оборони України, де також цитують пояснення керівника військового відомства : «Позаду – об’ємна і напружена робота волонтерів, спеціалістів Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України. Попереду не менш важливий етап – погодження цих технічних умов із профільними міністерствами та Кабінетом Міністрів України. Але на шляху до реформування та вдосконалення забезпечення військовослужбовців не маємо права зупинятися».

У повідомленні прес-службі міністерства оборони України також йдеться, що новими технічними умовами розширено асортимент страв військовослужбовців до 18 страв. Калорійність для польових наборів нового зразка – 3500 кілокалорій, то в посиленому варіанті для військовослужбовців у зоні проведення АТО – 4200 кілокалорій на добу.  Передбачається також використання безполуменевого нагрівача їжі.

Розробники врахували досвід країн-членів НАТО щодо калорійності та упаковки, але у питанні асортименту страв врахували особливості національної кухні. Окрім цього, у зазначеному харчовому наборі буде використовуватися нова технологія пакування (реторт-пакет), що дозволить отримати готові страви, не потребуючи термічної обробки, та забезпечить компактність й зручність під час використання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів