Поліціянти охороняють в’їзд до звалища, а не ввесь полігон за периметром

14:37 18 червня 2016 р.

Фото до новини

Наразі всі виїзди на Грибовицьке сміттєзвалище охороняють працівники Національної поліції у Львівській області та працівники патрульної поліції НП у Львівській області. На постах стоять від двох до шести поліціянтів.

Про це у коментарі «Щоденному Львову» повідомив начальник Жовківського віділення Національної поліції у Львівській області Олександр Гостіщев.

- В основному вони стежать, щоби на звалище не проникали місцеві мешканці. Кілька разів ловили ромів та проганяли. Проте такого, щоби вони обходили по периметру звалища – немає, - каже він.

За словами Олександра Гостіщева, до звалища можна підійти з будь-якого боку. Тому він не виключає, що особи, які там не мають бути, таки навідуються у віддалені частині.

- Ми зараз стежимо, щоби не заважали працювати рятувальникам. І будемо там до того моменту, поки пожежники там працюватимуть. Після цього пост знімемо, -  пояснює старший лейтенант поліції.

Він наголосив, що охорона сміття не входить в обов’язки працівників поліції.

- Хай «Збиранка» наймає муніципальну поліцію для цього. А ми будемо працювати в тому ж режимі, що й до катастрофи – раз у два дні навідуватися на звалище та перевіряти, що там діється, - каже Олександр Гостіщев.

Що стосується нічного загоряння на звалищі у Грибовичах, то, за словами начальника Жовківського віділення Національної поліції у Львівській області, наразі пожежники не передали актів поліціянтам, тому сказати нічого з цього приводу не може.

- Я був цієї ночі на звалищі. Виїхав як тільки мене повідомили про пожежу. На момент, коли я прибув, пожежники вже гасили. Чужих людей ми там не бачили, - розповів він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів