Поліція перекриватиме рух транспорту навколо собору святого Юра у Львові

11:30 1 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: google.com.ua

У Львові прощатимуться з Блаженнішим Любомиром Гузаром.

У Львівській міськраді повідомили в четвер, 1 червня: «Сьогодні у Львові – день жалоби у зв’язку зі смертю Блаженнішого Любомира Гузара. Відсьогодні і до дня похорону (5 червня) на львівській Ратуші буде приспущено прапор. Усіх закликають у цей час утриматись від проведення гучних розважальних заходів».

У ЛМР також закликають: «Просимо всіх вірян, котрі прибувають до Львова на прощання з Архиєпископом-емеритом, зупинятися автобусами чи приватним транспортом на приватних паркінгах біля «Арени Львів», «Епіцентру» на вулицях Городоцькій і Хмельницького, а також на Галицькому перехресті. З цих трьох точок курсуватимуть шатл-баси, які довозитимуть всіх бажаючих попрощатись з Блаженнішим в зону наближену собору святого Юра Юра. Шатл-баси курсуватимуть цілодобово, починаючи п’ятої години ранку 2 червня до 15-ї години 3 червня».

«Для забезпечення громадського порядку і гарантування безпеки вірян, передбачено  перекриття вулиць, прилеглих до собору святого Юра, де відбування прощання. З 18.30 сьогодні, 1 червня, перекритими будуть: вулиця Листопадового Чину від вулиці Лепкого, а також прилеглі до неї вулиця Гоголя та вулиця Огієнка від вулиці Городоцької; вулиця Матейка та вулиця Новаківського від вулиця Рилєєва; вулиця Устияновича від вулиці Професорської; вулиця Озаркевича та вулиця Шептицьких до вулиці Сєченова; вулиця Митрополита Андрея до вулиці Митрополита Ангеловича», – поінформували також у міськраді.

«У дні прощання міський комунальний транспорт (автобуси, тролейбуси, трамваї) курсуватиме в продовженому графіку до першої годинт ночі. Такий графік передбачається на 1 та 2 червня. В суботу, 3 червня, у зв’язку з траурною процесією, буде перекрито центр міста зранку та до 15-ї години, а також ситуативне перекриття руху за маршрутом ходи: вулиця Листопадового Чину – площа Генерала Григоренка – вулиця Гнатюка – проспект Свободи – площа Міцкевича – площа Галицька – площа Соборна – площа Митна – вулиця Винниченка», – розповіли також у міськраді.

«Львівська міська рада звертається до мешканців та гостей міста з проханням у п’ятницю та суботу без нагальної потреби утриматись від користування приватним автотранспортом. Це необхідно заради уникнення ускладнень руху у місті. Також буде збільшено кількість одиниць транспорту на нічних маршрутах», – поінформували також у міськраді.

«Як озвучив на брифінгу Блаженніший Святослав (Шевчук), глава УГКЦ, сьогодні кортеж з тілом вирушає з Києва до Львова. Очікується, що домовина прибуде до Львова близько 19.00 до собору святого Юра Юра. Відтак прощання відбудеться завтра та в суботу», – розповіли також у міськраді.

«Зокрема, завтра, 2 червня, о 10.00 буде Заупокійна Літургія в соборі святого Юра. Собор буде відкритий цілодобово для охочих попрощатись з Архиєпископом Любомиром. В суботу о 9.00 – Заупокійна Літургія, після чого скорботна хода пройде вулицями міста до Храму Архистратига Михаїла. Зранку в неділю, 4 червня, тіло прибуде до Києва. Чин похорону відбудеться в Києві 5 червня у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового», – повідомили також сьогодні, 1 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів