Погіршення якості води у Львові відбувається всередині трубопроводів

13:40 12 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки ГО «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook»

Прес-секретар «Львівводоканалу» запевнила: «У Личаківському районі промивають трубопроводи».

Прес-секретар «Львівводоканалу» Уляна Горбата повідомила сьогодні, 12 грудня: «Наслідком масштабної аварії, яка трапилася у суботу, стало тимчасове погіршення якості води, що подається споживачам Личаківського району. Відтак, відучора тривають роботи з промивання водопровідних мереж та здійснюється постійний контроль якості води, що потрапляє до міста».
Уляна Горбата запевнила: «Ми відслідковуємо скарги на погіршення якості води та ретельно миємо мережу через пожежні гідранти. На вулицях Мучній, Довбуша, Некрасова й Мечнікова зафіксовано перевищення вмісту заліза у воді. Запевняємо львів’ян, що вода до міста подається належної якості. Погіршення якості через підвищений вміст заліза відбувається уже всередині трубопроводів через аварію, яка призвела до повного спустошення мереж, заповнення їх повітрям. Сталеві трубопроводи в таких умовах швидко кородують, окрім цього велика кількість трубопроводів експлуатуються вже довгий період, відтак після тривалої зупинки окисле залізо зі стінок трубопроводів потрапляє у воду».
Прес-секретар «Львівводоканалу» також зазначила: «На жаль, ми не можемо уникнути такої ситуації, однак робимо все що від нас залежить. Зокрема, вже другий день диспетчери об’їжджають магістралі у місті і промивають мережі. Зауважимо ще наступне – внутрішньо-будинкові мережі теж перебувають не в найкращому стані, а їх промивка можлива лише через крани споживачів. Для збалансування роботи системи і врегулювання ситуації необхідно певний час на промивання мереж».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів