Відзавтра реєструватимуть місця проживання й оформлятимуть паспорти лише в центрах адмінпослуг

09:30 30 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: procherk.info

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, з 1 жовтня реєстрація місця проживання та оформлення паспорта здійснюватиметься винятково через регіональні центри з надання адміністративних послуг.

У прес-службі міської ради повідомили у вівторок «Щоденному Львову», що з 1 жовтня 2014 року реєстрація місця проживання та оформлення паспорта здійснюватиметься винятково через регіональні центри з надання адміністративних послуг. У повідомленні також зазначено:

«Про це йшлося 29 вересня під час Всеукраїнської селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра й Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана. Зокрема, мова йде про оформлення та видачу паспорта громадянина України, у тому числі у зв’язку зі зміною прізвища та замість пошкодженого, втраченого або викраденого, вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку, реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання та місця перебування особи, а також видачу довідки про реєстрацію місця проживання та місця перебування.

Володимир Гройсман наголосив, що всі приміщення центрів надання адмінпослуг повинні бути забезпечені відповідною площею, аби створити комфортні умови як надавачам послуг, так і громадянам, які їх отримуватимуть. Т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський повідомив, що станом на сьогодні на Львівщині діють 29 центрів надання адміністративних послуг. 20 – при районних державних адміністраціях та 9 при міських радах міст обласного значення.

За словами очільника області, лише у чотирьох районах площа для центрів надання адмінпослуг не відповідає стандартам. Він запевнив, що  найближчим часом будуть вжиті всі необхідні  заходи, аби всі ЦНАПи області працювали якісно.

Також т.в.о. голови ОДА поінформував, що на базі Львівського регіонального інституту державного управління при Президентові  України запроваджено курси підвищення кваліфікації службовців за програмою впровадження Закону «Про надання адміністративних послуг». «150 держслужбовців вже підвищили свою кваліфікацію. Також працюємо над збільшенням штатної чисельності адміністраторів  у центрах надання районних держадміністрацій – від 2 до 4 одиниць», – сказав Юрій Турянський».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів