Побитий нардепом зі Львівщини генерал відмовився від статусу учасника АТО (оновлено: відео)

21:38 25 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Василь Пісний повідомив, що написав офіційну заяву про відмову від статусу учасника бойових дій.

«Заступник начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василь Пісний відмовився від статусу учасника антитерористичної операції», – повідомили сьогодні, 25 листопада, тележурналісти, які також розповіли в середу:

«ЗМІ опублікували у мережі довідку департаменту кадрового забезпечення Національної поліції про надання Пісному статусу учасника бойових дій. У документі йшлося, що «генерал-лейтенант міліції Пісний Василь Михайлович брав безпосередню участь в антитерористичній операції» на території Донецької та Луганської областей з 30 липня до 2 серпня 2014 року, тобто був у зоні АТО всього три дні.

25 листопада Пісний повідомив, що написав офіційну заяву про відмову від статусу учасника бойових дій. Сайт «InfoResist» цитує слова чиновника СБУ: «Для мене, генерал-лейтенанта, цей статус є абсолютно не потрібним. Тому я написав офіційну заяву про відмову від цього статусу. Вважаю, що статус учасника бойових дій насамперед повинні отримувати бійці, які беруть (брали) участь у бойових діях на передовій».

Також він прокоментував і інцидент, який трапився між ним та народним депутатам Володимиром Парасюком: «Нікому, а тим більше чиновнику, депутату або міліціонеру – не дозволено у такий варварський спосіб доводити свою правоту або встановлювати справедливість. Для цього є Конституція України та закони нашої держави».

Про це повідомили сьогодні, 25 листопада, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1», де також нагадали: «19 листопада, позафракційний народний депутат Володимир Парасюк вдарив ногою в голову заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василя Пісного. Народний обранець звинувачув представника СБУ у «кришуванні» львівської міліції та деяких підприємств. Інцидент стався на засіданні комітету ВР з протидії корупції. Згодом ГПУ відкрила справу проти Парасюка через удар по голові СБУшника Пісного».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів