У Сихові в малих підприємців «віджимають» земельну ділянку для великого торговельного комплексу

14:09 22 жовтня 2014 р.

Фото до новини

Про це під час прес-конференції у Прес-клубі на тему «Звернення підприємців Сихівського району до депутатів і виконкому ЛМР напередодні сесії міської ради 23 жовтня повідомив голова ГО «Львівська асоціація малого бізнесу» Іван Кузик.


Відео: Львівський прес-клуб

Нагадаємо, що завтра, 23 жовтня, депутати міськради мають зібратися на сесію. І 109 пунктом у порядку денному стоїть питання про зміну цільового призначення земельної ділянки на проспекті Червоної Калини, поблизу ринку, який в народі називають «Санта-Барбара». Згідно з проектом цієї ухвали, з цієї земельної ділянки мають забрати 27 МАФів, щоб закласти там сквер.

- Недавно на руки нам потрапив проект ухвали Львівської міської ради, де з переліку перспективного розміщення малих архітектурних форм викидається 27 об’єктів під приводом благоустрою території. Ми надіслали дуже багато листів, щоби дізнатися на підставі чого, хто ініціює цей благоустрій, за які кошти.

Але не отримали наразі жодної відповіді, - каже Іван Кузик.
За його словами, минулого року ці МАФи намагалися знести, пояснюючи тим, що там буде проходити трамвайна колія. Цього року виявилося, що кіоски не заважають ані трамваю, ані будівництву. То ж придумали інший привід.

Підприємець Катерина Яремчук працює на цьому місті з 1992 року. За її словами, за цей час вона тричі змінювала екстер’єр МАФу, в якому торгує, тому що так вимагали від неї місцеві чиновники. Останній раз зміна відбулася минулого року.
- Мені сказали, що мій МАФ не відповідає вимогам, як застаріла форма. Щоб його оновити, треба було пройти не одну інстанцію. Кіоск був внесений в генплан. При установці ми дотримувалися всіх норм - до сантиметра,  - каже Катерина Яремчук.

І хоча вона має всі дозволи та погодження, її МАФ потрапив у перелік тих, які підлягають демонтуванню.
За словами підприємця Володимира Кульчицького, їм пояснили необхідність знести кіоски тим, що таку думку висловила громада Сихова.
- Цікаво, що рішення про зміну цільового призначення цієї земельної ділянки  виконком приймає о 9 ранку, а мешканці звернулися в райадміністрацію зі скаргами лише в переддень засідання виконкому, - дослідив підприємець.

Він підозрює, що просто «віджимається» земельна ділянка, щоб там збудувати якийсь великий торговий комплекс. Володимир Кульчицький стверджує, що багатьом підприємцям не продовжують дозволів, хоча вони почали звертатися до відповідних органів ще в травні, завчасно.
Підприємці кажуть, що якщо депутати міськради не дослухаються до їхніх потреб, то вони підуть до суду. Іншого шляху захистити себе не бачать.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів