Піротехніки знищили знайдену біля дитсадка у Львові міну

17:15 25 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

На боєприпас натрапили під час проведення земляних робіт у дворі на вулиці Грушевського.

«24 травня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили три боєприпаси часів Другої світової війни – повідомили сьогодні, 25 травня, в прес-службі Львівського обласного управління, де також розповіли подробиці:

«Зокрема, під час проведення земляних робіт у дворі триповерхового житлового будинку №16 на вулиці Грушевського у Львові на відстані 20 метрів від нього й будівлі дитячого садочку було виявлено 52-міліметрову мінометну міну часів Другої світової війни. Своєю чергою, 75-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни було виявлено під час проведення земляних робіт на відстані 30 метрів від житлових будинків та на відстані двох метрів від дороги Львів – Івано-Франківськ у селі Ходорківці Жидачівського району  Натомість у селі Дроздовичі в Городоцькому районі на відстані 15 метрів від житлових будинків було виявлено під час проведення земляних робіт 105-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Усі знайдені боєприпаси вилучено та знищено у встановленому порядку. Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує правила поведінки при виявленні вибухонебезпечного предмету. Категорично забороняється: торкатися предмету і пересувати його; користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); заливати його рідинами, засипати грунтом або чимось його накривати;  торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання. При виявленні вибухонебезпечного предмету телефонуйте 101 або 102».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів