Піротехніки знешкодили на Львівщині 500-кілограмову авіабомбу

09:54 25 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: dsns.gov.ua

На боєприпас натрапили під час санітарної чистки лісу за 50 метрів від житлових будинків і за 100 метрів від газопроводу високого тиску.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) повідомили сьогодні, що 23 лютого до рятувальників 2-го СЦШР ДСНС надійшло повідомлення про те, що під час санітарної чистки лісу поблизу міста Броди у Львівській області було виявлено предмет, ззовні схожий на авіаційну бомбу. Піротехнічний підрозділ центру оперативно прибув на місце виявлення небезпечної знахідки.

Після контрольного огляду було встановлено, що це фугасна авіаційна бомба «SC-500» німецької армії часів Другої світової війни. Небезпечне місце виявлення піротехніки огородили та виставили охорону.

У подальшому було прийнято рішення транспортувати даний боєприпас на підривний майданчик, оскільки його було виявлено за 50 метрів від житлових будинків та за 100 метрів від газопроводу високого тиску, й знешкодження його на місці виявлення було неможливим. 24 лютого о 17:50 боєприпас було транспортовано та знешкоджено у встановленому порядку.

Про це повідомили сьогодні, 25 лютого, на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів