Підрядники продовжують ліквідовувати на Львівщині загоряння на териконі

17:55 16 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «55% робіт з гасіння терикону поблизу села Сілець завершено».

Директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайло Мельник повідомив сьогодні, 16 серпня, під час огляду породного відвалу ПАТ «Львівська вугільна компанія» в селі Сілець у Сокальському районі: «55% робіт з гасіння терикону поблизу села Сілець завершено». Загальна площа відвалу – 65 га, на ньому розміщено близько 50 мільйонів кубометрів породи після збагачення вугілля. Це найбільший терикон на території Львівської області».

Чиновник розповів також: «Станом на середину серпня, аби ліквідувати загоряння усередині схилу працює більше 10 одиниць техніки, завезено 41,3 тисячі кубометрів сировини для підготовки інертного матеріалу. Також впродовж тижня завезено 825 кубометрів інертного матеріалу, що унеможливлює тління. Роботи, які проводить підрядна організація, контролюють в департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА, а також активісти та громади навколишніх сіл».

Михайло Мельник зазначив також: «До сьогодні на території терикону нанесений захисний шар інертного матеріалу на площі 22,5 тисячі квадратних метрів східного схилу. Фахівці також розпочали роботи з влаштування дренажного рову вздовж схилу, зараз вирито майже 80 метрів.

Директор департаменту повідомив також: «Тривають роботи й зі заливки території антипірогеном. Залито ділянку протяжністю 520 метрів погонних, для чого використано 1560 кубометрів антипірогену, що становить 46% від потреби. Розпочалися роботи з торкретування, проведено укладку на площі 380 квадратних метрів. Окрім того, аби локалізувати осередки загорянь, спеціалісти використовують спеціальні технології заливання схилу, запозичені із-за кордону».

Михайло Мельник запевнив також: «Також визначено дві експериментальні ділянки у важкодоступних місцях терикону, які передбачають інноваційні методи боротьби із тлінням всередині відвалу. Такі підходи використовують у Європі».

Про це повідомили сьогодні, 16 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували: «За оцінками фахівців закінчать роботи з гасіння терикону до кінця вересня. У квітні Кабмін виділив кошти в сумі 11 мільйонів 882,5 тисячі гривень для здійснення першочергових невідкладних заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайної ситуації на території Сокальського району».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів