Підрядник пообіцяв вивести з аварійного стану будинок у Львові ще цього року

16:00 27 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: varta1.com.ua

Ремонт будинку№ 97 на вулиці Личаківській обійдеться в два мільйони 350 тисяч гривень.

Начальник управління житлового господарства Львівської міськради Сергій Сало повідомив сьогодні, 27 липня: «Минулого року розпочалися роботи в будинку на вул. Личаківській, 97. Цей будинок був визнаний аварійним ще у 2001 році. Відповідно департаментом житлового господарства та інфраструктури було замовлено виготовлення кошторису на виведення будинку з аварійного стану. Кошторисна вартість ремонту будинку – два мільйони 350 тисяч гривень». 

Синовник також поінформував: У 2016 році підрядна організація ТзОВ «Крона-МАХ» виконала роботи з ремонту покрівлі, підсилення фундаментів та кріплення стін металевими рамами та поясами. Вартість проведених робіт 780 тисяч гривень. У 2017 році виконано роботи із заміни каналізаційної мережі, ремонту сходової клітки та перекладки торцевої стіни будинку та її утеплення. Вартість робіт 488 тисяч гривень. Додатково у 2017 році ухвалою сесії спрямовано ще 410 тисяч гривень. на продовження робіт».

Сергій Сало також розповів: «На момент робіт жителі однієї квартири були відселені, одна частина мешканців живе в інших помешканнях, а решта залишились у своїх домівках. Мешканці долучаються до заміни дверей та вікон у власних квартирах, щоб надати більш естетичного вигляду самому будинку».

Натомість представник підрядної організації ТзОВ «Крона-МАХ» Віталій Андрійов повідомив: «На сьогодні ми вже виконали підсилення фундаментів, заміну даху та укріплення стін. Зараз триває ремонт фасаду, заміна дверей, ремонт сходової клітки. Найскладнішим було підсилення фундаментів, адже будинок стоїть на пісковій основі, що призводило до вимивання ґрунтів та, зокрема, до тріщин в несучих стінах фасаду. Зараз ці роботи на завершенні. За умов фінансування до кінця року всі ремонтні роботи у цьому будинку будуть виконані».

Своєю чергою, голова Личаківської районної організації Іван Лозинський зазначив:  «У Личаківському районі – 10 аварійних будинків. Це будинки, які знаходяться в історичному ареалі, у старій частині міста. З цих 10 будинків у п'ятьох будинках тривають ремонтні роботи із виведення їх з аварійного стану. Зокрема в роботі будинок на вулиці Вузькій. Цього року плануємо закінчити роботи. Тривають роботи у будинку №96 на вулиці Костя Левицького, 96. Також на закінчені частина будинку №3 на вулиці Механічній. У найближчий час плануємо розпочати роботи у будинку №60 на вулиці Личаківській».

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «У Львові – 22 аварійні будинки. За умов фінансування, до 2020 року заплановано вивести з аварійного стану усі житлові будинки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів