Під час шостої хвилі мобілізації на Львівщині планують призвати 2600 чоловіків

19:26 6 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

Наразі вже оповістили третину осіб, яких сподіваються мобілізувати в нашій області.

 Для того, щоб забезпечити якісну демобілізацію на Львівщині під час шостої хвилі мобілізації планують призвати 2600 чоловіків. Наразі третину осіб, яких планують мобілізувати вже оповістили.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Корнат розповів сьогодні, 6 липня, під час прес-конференції: «Причина шостої хвилі мобілізації зумовлена тим, що п'ята хвиля не була виконана. І тому поки не буде укомплектовано весь склад Збройних Сил України, ми не зможемо забрати людей зі сходу. Особливо проблемним є процес мобілізації у Львові».

Станом на сьогодні, за інформацією військових 39% з цих людей вже оповіщено, якщо за станом здоров’я вони будуть придатними – їх направлять на навчання. «Найбільш затребуваними є спецназівці, розвідники, артилеристи, танкісти», – уточнив тимчасовий виконувач обов'язків начальника групи по роботі з особовим складом Львівського обласного військового комісаріату Олег Полутренко.

Військові пояснюють необхідність проведення шостої хвилі мобілізації тим, що потрібно провести демобілізацію. На місце демобілізованих, які відслужили рік, треба призвати нових,  які перед тим повинні пройти 30-денне навчання на полігоні, а після цього вони матимуть ще 10 днів для того, щоб перейняти обов’язки.

Демобілізований військовослужбовець Роман Ганущак наголошує: «Нас немає ким замінити, в цьому основна проблема». А військовий експерт Володимир Гулима пояснив, що мобілізовані при першій та другій хвилі виконали свій обов’язок, а от третя хвиля ще не на підході, тому й утворився цей «провал».

Про це повідомили сьогодні, 6 липня, в київському інтернет-виданні «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів