Перший етап наступної хвилі часткової мобілізації розпочнеться 20 січня, – Міноборони (відео)

23:40 8 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Олег Куцький / УНІАН

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив у четвер, що перший етап часткової мобілізації в 2015 році розпочнеться 20 січня й триватиме 90 днів.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

У прес-службі міністерства оборони України інформують сьогодні, 8 січня, в повідомленні «Генерал-полковник Степан Полторак: «Перша хвиля мобілізації в 2015 році розпочнеться 20 січня»:

«– Перший етап часткової мобілізації у 2015 році розпочнеться 20 січня і триватиме 90 днів. Відмобілізовані військовослужбовці будуть повністю забезпечені усім необхідним, та займатимуться бойовою підготовкою, від початкової військової – до бойового залагодження підрозділів, – повідомив Міністр оборони України.

Генерал-полковник Степан Полторак також наголосив, що остаточне рішення ухвалене лише щодо першої хвилі мобілізації, під час якої буде планується призвати 50 тисяч осіб.

– І лише за необхідності, у разі ускладнення обстановки, буде проведено додаткову мобілізацію, яка пройде з квітня по червень 2015 року, в рамках якої може бути призвано 13,5 тисяч осіб, а також з липня по вересень, коли планується призвати 40 тисяч осіб. Тобто загальна чисельність відмобілізованих складатиме орієнтовно 104 тисячі осіб, – підсумував керівник вітчизняного оборонного відомства.Також, за словами Міністра оборони України, у 2015 році буде призвано до лав Українського війська 40 тисяч строковиків».

Про це повідомляється у четвер на сайті прес-служби міністерства оборони України.

Як інформував «Щоденний Львів» міністр оборони Степан Полторак повідомив сьогодні, 8 січня, що цього року до Збройних Сил мобілізують 50 тисяч осіб, ще 54 – лише за потребою, а також запевнив, що друга й третя хвилі мобілізації у 2015 році будуть проведені лише в разі ускладнення ситуації у зоні конфлікту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів