Переселенці не йдуть на легальну роботу, аби не потрапити в «розстрільні» списки

15:36 23 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaholovok.com.ua

Про це на прес-конференції в рамках Дня професійного самовизначення повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Фахівці обласної служби зайнятості провадили роботу з 4462 громадянами працездатного віку, що приїхали на Львівщину з тимчасово окупованих територій України та районів проведення АТО. Як з’ясувалося під час спілкування, 3644 приїжджих не потребували допомоги фахівців державної установи.

Декотрі з них не припинили трудової діяльності за місцем постійного проживання (566 − приватні підприємці), дехто працевлаштувався самостійно (133 особи), не готові працювати у зв’язку з необхідністю доглядати за дітьми, хворими й т. д. (1307) або ж через відсутність документів (211). Решта − це учні, студенти та ті, хто планує переїхати в іншу місцевість, повернутися додому чи відмовляється контактувати з посадовцями. Про це інформує відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості.

Упродовж березня-жовтня поточного року на обліку в центрах зайнятості області перебували 818 вимушених переселенців, у тому числі 395 − із Донеччини, 222 − Луганщини, 201 − Криму та міста Севастополя. Вдалося працевлаштувати 122 пошуковці місця праці, одна особа відкрила власну справу, 10 взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 11 вирішили пройти професійне навчання.

Станом на 21 жовтня 2014 року допомоги у пошуку роботи потребували 232 безробітних із числа мешканців східних регіонів України. Є серед них перекладачі, педагоги, юристи, медики, музикознавці, психологи, бухгалтери, інженери, продавці, бармени, касири та інші фахівці. Сьогодні 147 працедавців області, у тому числі навчальні заклади, погодилися розглянути можливість їхнього працевлаштування, якщо запропонована робота виявиться прийнятною, інформує відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів