Патрульні виявили критичну ситуацію з люками в усіх районах Львова

14:00 24 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook»

У Львові завершили осінній комісійний огляд доріг.

Про це повідомили сьогодні, 24 жовтня, в Патрульній поліції Львова, де також розповіли, що огляд тривав з 3 до 23 жовтня. На черзі – дороги державного значення, які оглянуть впродовж наступних чотирьох днів.

Загалом патрульні обстежили понад 700 кілометрів дорожнього покриття, відтак – констатували критична ситуація з люками, дощоприймачами, оглядовими колодязями в усіх районах Львова. За словами начальника сектору безпеки дорожнього руху Романа Вахули, решітки не відповідають нормам ДСТУ, а також осілі, чи навпаки виступають. А в багатьох місцях вони відсутні. 

Роман Вахула також повідомив, що друга проблема у всіх районах Львова – неправильно встановлені знаки на зупинках громадського транспорту. Попри те що осінь і на деревах практично не має листя, деякі знаки не проглядаються. 

Ще одне порушення – це напливи асфальту на дорогах, просідання на проїжджій частині та тротуарах, провали. Інспектори сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у місті Львові зафіксували усі ці недоліки в актах огляду й надішлють свої вимоги вимоги щодо усунення порушень балансоутримувачам. 

За словами патрульних, є порушення, які мають усунути негайно. А деякі недоліки мають виправити впродовж місяця. Наприклад, осідання, вибоїни, напливи та інші деформації глибші шести сантиметрів за 10 діб, інші – 30 діб.

Потрібно також замінити дощоприймачі, що не відповідають вимогам та привести у відповідність до вимог ДСТУ 3587-97 висотні позначки кришок люків та решіток дощоприймальних колодязів відносно рівня покриття проїзної частини дороги за сім діб з дня отримання вимоги. А відсутні дорожні знаки мають встановити негайно.

Слід також замінити пошкоджені, а також попереджувальні знаки і знаки пріоритету, які не відповідають стандартам за три доби, відновити розмітку впродовж 30 днів. Якщо розпорядники не виконають вимог патрульної поліції, інспектори складуть протоколи за статтею 188-28 КУпАП «Невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції щодо усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Штраф за цн – від 255 до 340 гривень за рішенням суду.

До комісій з обстеження доріг, окрім інспекторів сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у Львові, входили головні спеціалісти відділів комунальних господарства районних адміністрацій. Про це повідомили сьогодні, 24 жовтня, на сторінці Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікувавали фоторепортаж про те. про що розповіли.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів