Офіцери львівської Академії сухопутних військ навчалися в Грузії воювати в горах

20:15 30 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в понеділок у прес-службі Міноборони, військовослужбовці Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного навчалися діяти у горах на базі центру гірської підготовки імені полковника Бесика Кутателадже вгрузинському місті Сачхере.

Військовослужбовці Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного навчалися діяти у горах на базі центру гірської підготовки імені полковника Бесика Кутателадже, що у грузинському місті Сачхере. У курсі, окрім українських офіцерів, взяли участь понад двадцять військовослужбовців із Польщі, Литви, Латвії, Азербайджану, Вірменії, Молдови, Португалії та Грузії.

Упродовж трьох тижнів українські військовослужбовці навчалися організації та проведенню підготовки підрозділів до дій у горах, а також удосконалювали практичні навички тактики дій підрозділів у гірських умовах. Окрім того, відпрацьовувалися питання дій військовослужбовців під час сходження лавини, пошуку та евакуації постраждалого за допомогою пошукового пристрою та рятувальних нош.

За словами українських офіцерів, найбільше адреналіну у них викликало сходження на вершину гори, висота якої – понад 3000 метрів над рівнем моря. А спуск додолу здійснювався на лижах. Загалом протяжність спуску склала близько 4 кілометрів.

Особливу увагу під час курсу інструктори звертали на аналіз проведених дій. Підсумки підбивались наприкінці кожного заняття та навчального дня. Це дало змогу військовослужбовцям зрозуміти свої помилки та зробити необхідні висновки для удосконалення рівня підготовки.

На завершення підготовки з учасниками заходу було проведені тести за тематикою занять, після чого їм вручили відповідні сертифікати про їх закінчення. Знання та навички, які українські військовослужбовці отримали під час курсу, будуть систематизовані, ретельно проаналізовані з урахуванням вже існуючої в Україні системи гірської підготовки та впроваджені в навчальний процес Академії сухопутних військ. Планується, що участь у подібних заходах представники українського військового вишу братимуть й надалі.

Про це повідомили сьогодні, 30 березня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів