Облрада затвердила «Програму заходів налагодження системи поводження з ТПВ у Львові»

12:40 13 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

В облдержадміністрації запевнили: «На виконання «Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки з обласного бюджету (відповідно до коштів переданих з місцевого бюджету Львова) передбачили 600 мільйонів гривень».

У Львівській міськраді повідомили в четвер: «Сьогодні, 13 липня, під час Х позачергової сесії Львівської обласної ради затвердили «Програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки».

Директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Назарій Романчук зазначив: «Програма, яку ми сьогодні прийняли, спрямована на налагодження ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами. Відтак ми продовжимо забезпечувати систематичне та безперебійне вивезення твердих побутових відходів зі Львова». В облдержадміністрації також конкретизували: «Серед основних завдань та заходів реалізації цієї програми: збирання та зважування твердих побутових відходів; вивезення з території міста Львова твердих побутових відходів; зберігання та захоронення твердих побутових відходів, що утворюються в місті Львові; надання фінансової допомоги територіям, що прийматимуть сміття зі Львова.

Передбачається, що виконання програми покращить якість надання послуг у сфері житлового-комунального обслуговування області, забезпечить впорядкування і облаштування об'єктів захоронення Т твердих побутових відходів що зменшить їх негативний вплив на довкілля, а також знизить рівень санітарно-епідеміологічної небезпеки».

«На виконання програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки з обласного бюджету (відповідно до коштів переданих з місцевого бюджету Львова) передбачили 600 мільйонів гривень.

Зазначимо, що обов'язковий контроль за належним виконанням заходів програми здійснює громадськість. З цією метою при Львівській облдержадміністрації створюється Громадська рада з контролю за вивезення твердих побутових відходів зі Львова. Відповідальним виконавцем програми є департамент розвитку та експлуатації житлового-комунального господарства Львівської оболержадміністрації», – поінформували також у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів