ЛОДА допоможе очистити Львів від сміття, – Синютка

15:50 25 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Голова ЛОДА сподівається, що «ми до наступного тижня повністю впораємось зі сміттєвою проблемою, аби унеможливити виникнення епідеміологічної ситуації та екологічного лиха».

Львівська ОДА очолить процес вивезення твердих побутових відходів із території Львова: уже відсьогодні в облдержадміністрації створено комісію, яка координуватиме роботу до повного вивезення сміття. Про це на брифінгу за результатами позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Він також зазначив: «Ми врахували, що на сьогоднішній день відсутні факти звернення міської влади Львова до керівників територіальних органів влади з проханням про вивезення на полігони Львівської області сміття, яке нагромаджується на території міста. А також взяли до уваги відсутність фактів блокування чи тиску з боку представників правоохоронних структур або органів державної влади на міську владу для врегулювання цієї проблематики».

Олег Синютка повідомив також: «Рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних створено відповідну комісію, яка працюватиме під контролем голови ОДА до повного вивезення нагромаджених відходів із території Львова.  Засідання комісії відбуватиметься щоденно о сьомій ранку».

Голова Львівської ОДА також зазначив: «І я сподіваюсь, що ми до наступного тижня повністю впораємось зі сміттєвою проблемою, аби унеможливити виникнення епідеміологічної ситуації та екологічного лиха. Після цього господарські структури міста повинні приступити до виконання своїх безпосередніх обов’язків і забезпечити щоденне ритмічне вивезення твердих побутових відходів зі Львова».

«Іншим рішенням комісії є укладення угод між Львовом і територіальними громадами для вивезення накопиченого сміття у Львові на полігони області. Граничний термін очищення  міста – це сім днів», – додав Олег Синютка.

«Також вирішено звернутись до міської влади міста Львова і Уряду України стосовно рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Для цього має бути проведений конкурс і виготовлений відповідний проект за участю міжнародних організацій, а також залучені кошти міського та державного бюджетів», – повідомили також сьогодні, 25 січня, в прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів