Новий поділ на карантинні зони: Самбір потрапив у червону

21:46 13 серпня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 13 серпня, Державна комісії з питань ТЕБ та НС поділила Україну на нові карантинні зоні.

Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Максим  Степанов, пише DailyLviv.

За його словами, в "червону" зону потрапили: Городенківський і Косівський райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; м. Біляївка Одеської області; місто Дубно, Костопільський та Рівненський райони Рівненської області; Кіцманський район Чернівецької області.

Нові карантинні зони вступають в силу з 00:00 17 серпня.

Нагадаємо, 12 серпня Кабінет міністрів змінив критерії, за якими регіони України класифікуються по зонам захворюваності на коронавірус.

На основі епідеміологічних даних станом на 12 серпня до переліку регіонів зі значним поширенням COVID-19 відносяться Київ, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області.

«Тобто це ті області, у яких на всій території перевищено показник виявлення нових випадків захворювання - 40 на 100 тисяч населення за 14 днів. На території цих регіонів було визначено різні рівні небезпеки в залежності від епідемічної ситуації», — уточнив Міністр Максим Степанов.

Зокрема, у Львівській області через те, що 5 днів поспіль показник заповненості ліжок становив більше 50 відсотків, був встановлений “помаранчевий рівень”. Київ віднесено до жовтої категорії епідемічної небезпеки за показником захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тисяч населення.

Уся інформація щодо поділу регіонів за рівнем епідеміологічної небезпеки буде розміщена на сайтах МОЗ та Кабінету Міністрів України.

Додамо, в Україні - рекорд нових хворих і госпіталізованих на Covid-19. Львівщина - в трійці.

Уряд каже, що зробить карантин максимально комфортним для українців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів