Нові дороги у Львові будують з урахування потреб людей з обмеженими можливостями, – ЛМР

14:54 27 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ua-football.com

У ході реконструкції трамвайної колії на вулиці Промисловій «Львівавтодор» передбачив виступ тротуару на зупинках до борта трамвая, висоту зупинки – 35 сантиметрів над проїзною частиною, а також влаштування понижень до рівня проїзної частини на пішохідних переходах.

У ході реконструкції вулиць міста ЛКП «Львівавтодор» реалізовує проекти, які враховують потреби людей з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, у ході будівництва трамвайної колії на Сихів на усіх пішохідних переходах передбачено влаштування понижень до рівня проїзної частини, на краю платформ – тактильної плитки, на усіх регульованих пішохідних переходах – звукового супроводу зеленого сигналу світлофора, а також будуть високі платформи на трамвайних зупинках. Крім того, поруч з трамвайною колією облаштують зони заспокоєного руху на вулицях Снопківській і Волоській.

Те саме передбачено і у плані реконструкції трамвайної колії на вулицях Богдана Хмельницького та Гайдамацькій. Також тут планують зробити виступ тротуару до борта трамвая та звуження проїзної частини в зоні перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту, а також виїздів з другорядних вулиць.

Провідний інженер ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила розповів: «Ми хочемо зробити відрізок дороги від вулиці Богдана Хмельницького і до вулиці Гайдамацької центром Підзамче. Він стане привабливим для пішоходів. Ця дорога повинна перестати бути магістральною з чотирма смугами руху, а має стати вулицею із заспокоєним рухом». 

У ході реконструкції трамвайної колії на вулиці Промисловій «Львівавтодор» передбачив виступ тротуару на зупинках до борта трамвая, висоту зупинки – 35 сантиметрів над проїзною частиною, а також  влаштування понижень до рівня проїзної частини на пішохідних переходах. Щодо площі Святого Юра, то тут проект передбачає на усіх пішохідних переходах пониження до рівня проїзної частини, а на світлофорах – влаштування звукового супроводу зеленого сигналу та безбар’єрний доступ з площі до території Святоюрського комплексу.

Про це повідомили сьогодні, 27 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів