Незаконно зведену на вулиці Личаківській у Львові багатоповерхівку навряд чи знесуть, – ЗМІ

11:58 26 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: lv.20minut.ua

За наданою Єдиним державним реєстром інформацією, юридична адреса ТзОВ «Лідер Моноліт» збігається з адресою неазконного будівництва на вулиці Личаківській, 259.

«Незаконно зведену багатопоіверхівку навряд чи знесуть – дійшли сьогодні, 26 лютого, висновку в інформаційній агенції «Медіастар», конкретизуючи при цьому:

«Будівництво багатоповерхівки на вулиці Личаківській, 259 здійснюється без жодного належним чином отриманого документа і з порушенням містобудівної документації. Згідно з генеральним планом, за зазначеною адресою допускається тільки малоповерхова добудова», – наголосила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Вчора інспекцією Архбудконтролю було вручено припис керівнику ТзОВ «Лідер Моноліт» про знесення самочинного будівництва.  Чинне законодавство надає 30 днів для знесення самобудови. Якщо забудовник не виконає цей припис, інспекція Держархбудконтролю у Львівській області не знесе забудову (бо ж на це потрібні кошти) а лише готуватиме позов до суду про її знесення. 

Зазначимо, що незаконну забудову на вулиці Личаківській, 259 виявили у липні минулого року. Директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів виявив факт підробки дозвільних документів міськради забудовником ТзОВ «Лідер Моноліт», на підставі яких товариство отримало можливість розпочинати будівельні роботи.

22 липня 2014 року інспекція Держархбудконтролю скасувала дозвіл на будівництво і склала протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.  Незважаючи на це, вже у вересні інспекція Держархбудконтролю Львівської області повторно видала ТзОВ «Лідер Моноліт» декларацію ідентичного змісту, з посиланням на ті ж підроблені документи і знову дозволила початок будівельних робіт. 

За наданою Єдиним державним реєстром інформацією, юридична адреса ТзОВ «Лідер Моноліт» збігається з адресою неазконного будівництва на вулиці Личаківській, 259. Власниками товариства є Газанфаров Назим Джамаладдін та Новрузов Магеррам Магаммед Огли. І хоч керівнику «Моноліта», як ми зазначили, вручили припис про знесення незоконно зведеної багатоповерхівки, історія може повторитися знову – заборону скасують, а будівництво продовжиться...».

Як інформував «Щоденний Львів», споруджувачів багатоповерхівки на вулиці Личаківській зобов’язали знести її.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів