У Львові вчаділи двоє малюків, у Зубрі – троє (оновлено)

12:28 26 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: ty.mk.ua

Рятувальники закликають бути обережними

«25 листопада о 20:01 у селі Зубра в Пустомитівському району отруїлися чадним газом чотири особи – місцеві жителі, зокрема - троє дітей, яких у стані середнього ступеню важкості госпіталізовано до Львівської обласної  дитячої клінічної лікарні «Охматдит», а саме: двох шестимісячних та одну п’ятирічну дитину й особу 1987 року народження. Станом на шосту годину 26 листопада стан постраждалих - задовільний. Причина події з’ясовується», – повідомили сьогодні, 26 листопада, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі Львівського обласного управління ДСНС розповіли в четвер:

Львівська область: зареєстровано 2 випадки отруєння чадним газом

«25 листопада о 20:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в квартирі на вулиці Лісній у селі Зубра в Пустомитівському районі попередньо отруїлись чадним газом троє дітей. Одна з дітей – 2010 року народження, а двоє – 2015-го

Також 26 листопада о 00:06 надійшло повідомлення, що в квартирі на вулиці Білинського уЛьвові попередньо отруїлись чадним газом двоє дітей – 2009 та 2011 років народження. Потерпілих у задовільному стані госпіталізовано в лікувальні заклади Львова. Причини події встановлюються.

У сучасному суспільстві чадний газ вважається одним з найбільш поширених отруйних речовин. Він здатен завдати шкоди внаслідок активного використання побутових газових та електричних приладів, несправну систему вентиляції приміщень, а часом і через просту необережність та недотримання правил безпеки мешканцями. Адже саме у закритих приміщеннях найчастіше накопичується чадний газ.

Тому, щоби уникнути отруєння чадним газом, слід звертати увагу на дотримання елементарних правил безпеки. Для ремонту газових приладів і систем вентиляції приміщення варто звертатись в спеціалізовані організації і регулярно перевіряти справність газових і вентиляційних приладів; регулярно провітрювати помешкання; ні в якому разі не обігрівати приміщення газовою плитою; при користуванні пічкою, в ній не повинно бути щілин та тріщин, її не можна залишати розтопленою без контролю, при незавершеному процесі горіння не можна закривати заслінку.

Якщо ж людина відчуває сонливість, почервоніння шкіри та очей, запаморочення, то обов’язковим є надання потерпілому медичної допомоги, адже це головні ознаки отруєння чадним газом. Варто пам’ятати, що особливо чутливі до впливу чадного газу діти, літні люди, вагітні жінки, а також люди з хронічними захворюваннями крові, легенів і серця.

З огляду на таку тривожну картину, слід завжди пам’ятати, що обережність і дотримання правил пожежної безпеки – запорука недопущення отруєння чадним газом. Бережіть своє життя та життя ваших близьких від небезпечної отрути під назвою чадний газ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів