НБУ констатує низький рівень підроблення банкнот

12:32 20 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: bank.gov.ua

Національний банк України констатує низький рівень підроблення банкнот національної валюти за результатами моніторингу стану вилучення з обігу підроблених грошових знаків у 2018 році.

Про це повідомили в прес-службі НБУ. Директор Департаменту грошового обігу Національного банку Віктор Зайвенко наголосив: «Ситуація з вилучення підроблених банкнот національної та іноземної валюти в Україні є контрольованою та не має загрозливого характеру. Система захисту національної валюти знаходиться на одному рівні з системами захисту провідних валют світу. За підсумками минулого року порівняно з 2017 роком ми спостерігаємо навіть зниження кількості та суми підроблення банкнот гривні на 30% та 41% відповідно».

«Кількість вилучених з обігу в банківській системі України підроблених банкнот гривні у 2018 році становила 0,00025% від загальної кількості готівки, що перебувала в грошовому обігу (у 2017 році – 0,00036%). Тобто, на один мільйон справжніх банкнот гривні припадало близько 2,5  підробок (у 2017 році – 3,6 підробок)», – поінформували також у НБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів