На Львівщині локалізуватимуть осередок чуми свиней

17:45 27 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

У середу, 27 вересня, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Львівській облдержадміністрації та обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо заходів локалізації та ліквідації осередку африканської чуми свиней в селі Грозьово Старосамбірського району.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також поінформували: «Комісіями ухвалено рішення про створення трикілометрової зони захисту навколо епізоотичного осередку – території, що оточує неблагополучний пункт Грозьове Старосамбірського району та з південно-східної сторони частини с. Дністрик Старосамбірського район. А також 10-кілометрову зону спостереження від зовнішньої межі зони захисту куди входять території сіл Плоске, Мшанець, Дністрик, Виків, Бабина й Головецько Старосамбірського району».

«Спеціалісти Держпродспоживслужби разом із Нацполіцією цілодобово контролюватимуть автошляхи, а на території лісогосподарствв Старосамбірському районі проведуть пошукові роботи з виявлення носіїв інфекції серед диких кабанів та їх депопуляції. За підсумками засідання комісії затвердили план заходів із недопущення розповсюдженнята ліквідації захворюваності на АЧС та ухвалили рішення про виділення з резервного фонду коштів для  відшкодування знищених свиней в зоні осередку АЧС», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів