Національні гвардійці продемонстрували на Львівщині свої вміння прем'єр-міністру (відео, оновлено)

18:10 3 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський / iPress.ua

Сьогодні на Яворівському полігоні спостерігав за військовими навчаннями Арсеній Яценюк.

«Сьогодні українські національні гвардійці демонструють свої вміння на Яворівському полігоні. На Львівщину вже прибув прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Наприкінці квітня там вже відбулися українсько-американські навчання, в яких взяли участь більше двохсот військовослужбовців США - повідомили сьогодні, 3 червня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1». Подробиці – в його відеосюжеті:

Натомість телевізійний «5 канал» розповів у середу:

«За перебігом спільних українсько-американських навчань на Яворівському полігоні на Львівщині спостерігали сьогодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та посол США Джеффрі Пайєтт.  Прем'єр розповів, що в даний час на полігоні проводять навчання американські солдати і частини Національної гвардії України.

Також, за його словами, присутні британські інструктори, а в серпні 2015 на Яворівський полігон приїдуть інструктора зі Збройних сил Канади. Яценюк заявив також: «Це місія з європейської безпеки. ми захищаємо Україну і європейські кордони. Росія знову порушила мінські угоди, ви мабуть це чули. тому всі дипломатичні зусилля мають бути підкріплені сильною армією»,.

Своєю чергою, військовослужбовець збройних сил США Кайл Рід зазначив: «Це лише початок цієї тренувальної місії. Ми з нетерпінням очікуємо на її результати. І дуже приємно, що вже бачимо не лише поступ у підготовці нацгвардійців, а й добрі взаємини між американськими та українськими військовослужбовцями».

Натомість військовослужбовець Національної гвардії України Вадим Перепічка розповів:

«Зараз іде четвертий модуль підготовки. Він найцікавіший, бо почалась колективна робота. В американських військових командири називаються лідерами. І вони справді лідери, адже вміло командують своїм особовим складом».

Про це повідомили сьогодні, 3 червня, на телевізійному «5 каналі». Своєю чергою, в прес-службі обласної державної адміністрації розповіли сьогодні, 3 червня, «Щоденному Львову»: 

«У середу, 3 червня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідав Міжнародний центрмиротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України  в Яворові на Львівщині. Тут проходять тренування бійців Національної гвардії України в рамках місії «FearlessGuardian-2015» – спільних українсько-американських військових навчань.

Глава уряду оглянув тренувальне містечко та побував на навчаннях військовослужбовців Нацгвардії «Дії при виявленні безпілотних літальних апаратів, снайперська боротьба» та «Дії при організації оборони та здійснення операцій з захисту підрозділів». Арсеній Яценюк також ознайомився безпілотними літальними апаратами, які використовують підрозділи Національної гвардії – безпілотниками «Фурія» вітчизняного виробництва та літальними апаратами на базі обладнання «Lockheed Martin».

Він висловив вдячність уряду США, урядам Канади й Великої Британії та окремим країнам-членам ЄС за те, що українському війську допомагають тренуватися «таким чином, щоб воно відповідало найкращим натівським стандартам». «Це нова тактика, нова техніка і взагалі новий дух української армії», – сказав глава уряду.

Він зазначив, що під час спілкування з військовими інструкторами зі США, які тренують нацгвардійців в рамках місії «Fearless Guardian-2015», вони дуже позитивно оцінили рівень підготовки українських військовослужбовців, «як вони швидко навчаються, швидко демонструють дуже хороші показники». Також, за словами Арсенія Яценюка, інструктори зі США «сказали, що вони теж багато чому вчаться в наших хлопців, в особливості в тих, які вже були в зоні бойових дій».

«За результатами цих навчань, – підкреслив глава уряду, – ми отримаємо не тільки сильну армію і сильну Національну гвардію – ми отримаємо сильних особистостей, які здатні вести за собою солдатів, які мають дух команди, мають український дух і здані перемагати». Глава уряду зазначив також:

«Всередині серпня для проведення навчань до України прибудуть інструктори з міністерства оборони Канади, а самі навчання розпочнуться у вересні. Інструктори з Великої Британії вже долучилися до «Fearless Guardian». Очікуємо, що інші країни-члени ЄС також приєднаються до цієї значної місії, адже це місія з безпеки в Європі». Ми захищаємо Україну і ми захищаємо європейські кордони».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів