Зі «Знесіння» заберуть нафтобазу «ОККО» і склад розчинників

22:41 13 лютого 2018 р.

Фото до новини

Сьогодні, 13 лютого, відбулося чергове засідання комісії з вирішення питань щодо розміщення об’єктів підвищеної небезпеки у мікрорайоні «Знесіння».

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Комісію утворено згідно з ухвалою сесії Львівської міської ради та численних звернень мешканців мікрорайону «Знесіння» щодо функціонування промислових об’єктів на території мікрорайону, які є об’єктами підвищеної небезпеки, зокрема нафтобаз на вул. Пластовій і комплексів перевантаження та відпуску паливно-мастильних матеріалів.

Участь у засіданні взяли представники профільних управлінь Львівської міської ради, голова Личаківської районної адміністрації, представники громадськості мікрорайону «Знесіння», депутати ЛМР.

Члени комісії, найперше, розглянули протокольні доручення минулого засідання та заслухали пропозиції для покращення і розвитку мікрорайону «Знесіння».

Зокрема, директор ЛМКП «Львівводоканал» розповів про проведену роботу щодо обстеження підприємств, розташованих в мікрорайоні «Знесіння», які здійснюють скиди в каналізаційну мережу у цьому районі, та підготував схему заходів, які проводить підприємство для покращення ситуації зі стічними водами.

«Робота в цьому напрямку проводиться. Оскільки на проведення деяких аналізів стічних вод потрібно 5 днів, тому нам потрібно ще два тижні, щоб отримати результати по усіх підприємства», - розповів Валентин Вольський.

Директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна спільного з головами Личаківської і Шевченківської районних адміністрацій формують список дітей мікрорайону, з метою формування дитячої групи «Знесіння» для організації дозвілля і відпочинку дітей, зокрема спільних поїдок на оздоровлення в Карпати.

Щодо нічних перевезень залізницею, як доповіли представники громади мікрорайону «Знесіння», перевезення в нічний час продовжуються, однак їх кількість і інтенсивність зменшилася. Відповідно голова комісії, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, дав доручення надіслати повторного листа керівництву «Львівської залізниці» щодо припинення перевезень у нічний час.

Нагадаємо, домовленість була про те, що в нічний час, з 22.00 год до 08.00 год, цистерни на цій ділянці залізниці перевозитися не будуть, адже це створює шум, заважає мешканцям відпочивати. Відповідно домовилися, що «Львівська залізниця» спільно з керівництвом нафтобази відпрацює питання щодо перевезення цистерн тільки в денний час - з 08.00 год ранку і до 22.00 год вечора.

Щодо аналізу здійснення екологічного навантаження з боку промислових підприємств, які розміщені в мікрорайоні «Знесіння», то визначено загальний перелік підприємств – 47 одиниць. За пропозицією Сергія Бабака, заплановано запросити керівників усіх підприємств на нараду для спільного обговорення екологічного стану району та напрацювання заходів для його покращення.

Нагадаємо, 25 січня, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради було прийнято ухвалу «Про вирішення питання щодо функціонування промислових об’єктів на території мікрорайону «Знесіння», у межах якої створено спеціальну комісію.

Мерія визнає неефективним розміщення об’єктів підвищеної небезпеки у мікрорайоні «Знесіння», зокрема, використання земельних ділянок на вул. Д. Зубрицького, 7 та вул. Пластовій, 1 для обслуговування цілісного майнового комплексу – прирейкового складу розчинників та нафтобази № 1 «ОККО», а також інших об’єктів підвищеної небезпеки у мікрорайоні «Знесіння».

Для вирішення питань щодо перенесення цілісного майнового комплексу – прирейкового складу розчинників на вул. Д. Зубрицького, 7 та нафтобази № 1 «ОККО» на вул. Пластовій, 1 комісія має запропонувати юридичний механізм перенесення цілісного майнового комплексу та обґрунтувати необхідність віднесення земельних ділянок на вул. Д. Зубрицького, 7 та вул. Пластовій, 1 до земель рекреаційного призначення та подати на розгляд міської ради проект ухвали про зміну цільового призначення цих земельних 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів