Начальником міліції Львівщини призначено Загарію

23:30 26 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ZIK

За словами журналіста Юрія Бутусова, про це повідомив йому в суботу керівник МВС Арсен Аваков.

Член робочої  комісії з реформування МВС, журналіст Юрій Бутусов повідомляє сьогодні, 26 квітня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Тільки що мені зателефонував міністр МВС Арсен Аваков і детально роз`яснив ситуацію з призначенням Дмитра Загарія начальником УВС Львівської області. Інформація прихильників Загарія виявилася не цілком точною.

Його поки не представили, це, на жаль, правда, але наказ про його призначення начальником УВС дійсно підписаний в четвер. У понеділок в 9.00 Дмитро Загарія буде представлений в цій якості особовому складу УВС заступником міністра внутрішніх справ Величковичем.

Таким чином призначення відбулося точно в строк, без зволікання, а от представлення сталося не одразу: була надія , що на представлення прийде й голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех. Але, вочевидь, Сех на представлення не прийде.

А від себе хочу сказати, щоб всі розуміли значення цього кроку Авакова – йому було набагато зручніше і легше поставити на начальника УВС ставленика парламентської партії, у якої в руках владні важелі. І він би позбувся від хвилі критики і звинувачень. І отримав би політичну підтримку, якої так не вистачає міністру МВС в його роботі.

Але він вирішив бути послідовним до кінця. Сподіваюся, міністр буде послідовним і в тому, що буде проводити кадрову політику з формування команди Загарія в УВС відповідно до думки нового начальника.

Дмитро Загарія стане напевно першим в історії України начальником міліції , якого обрали у відчайдушній публічній боротьбі самою громадою , всупереч думці провідної політичної партії в регіоні. Спасибі, Арсен. Це мужній вчинок.

А львів`янам я бажаю одне – допомогти Загарії стати не розчаруванням , а зразком справжнього народного міліціонера. Не знаю , які думки у Загарія є з приводу майбутньої роботи , а я особисто хотів би йому порекомендувати проявити мудрість, і призначити своїм заступником – куратором кадрової роботи, громадської безпеки та реформи Романа Баховського. Це буде хороша команда».

Як повідомляв «Щоденний Львів», голова Люстраційного комітету й керівник Бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгор Соболєв наполягав негайно призначити начальника міліції Львівщини, наголошуючи: «У вас на носі 9 травня», громадські активісти також були стурбовані тим, що область – без керівника правоохоронних органів напередодні 27-28 квітня, коли у Львові ймовірні провокації, сплановані російськими спецслужбами, щоб накинути містові бренд «фашистського».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів