Начальник міського управління соцзахисту пообіцяла львів’янам субсидії після перерахунку

17:15 2 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Наталія Демкович запевнила: «Проведемо перерахунок одразу ж, коли нам нададуть інформацію про доходи».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 2 червня: «З 1 травня 2017 року набули чинності зміни у призначенні та наданні населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Водночас, як пояснила начальник міського управління соціального захисту Наталія Демкович, відділи соціального захисту міста не отримали від Державної фіскальної служби жодної інформації про доходи громадян за період з 1 квітня 2016 року до 31 березня 2017 року, і це унеможливило призначення містянам житлової субсидії з 1 травня 2017 року на наступний період. Тому як тільки інформацію від Фіскальної служби отримають, то субсидію одразу ж будуть призначати у наступні місяці з 1 травня 2017 року».

«Зокрема, як розповіла начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович, станом на 1 травня 2017 року у відділах соціального захисту на обліку є 136 813 домогосподарств-одержувачів житлової субсидії, термін якої закінчився 30 квітня 2017 року. Згідно з Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували її у попередньому періоді. Повинні звернутися тільки ті домогосподарства, які орендують житло за договорами найму, ті, які одержують субсидію на скраплений газ та ті, в яких відбулися зміни у складі сім’ї. З 1 травня 2017 року набули чинності зміни до Положення, внесені постановою Кабінету міністрів України № 300від 26 квітня 2017 року, зокрема, щодо періоду, який береться до розрахунку житлової субсидії», – поінформували також у міськраді.

Наталія Демкович пояснила: «Якщо у 2016 році дохід брався за 2015 рік, то в травні 2017 року для того, щоб призначити житлову субсидію, необхідно взяти дохід за період з першого квітня 2016 року по 31 травня 2016 року, а також за перший квартал 2017 року. І коли відділи соціального захисту почали подавати запити до Державної фіскальної служби, то одержували відповідь, що невірно вказаний період, за який ми хочемо одержати інформацію про доходи. З цієї причини 136 813 одержувачам цієї житлової субсидії не проведене автоматичне її призначення на наступний період. За травень нарахування субсидії закрито, оскільки такий порядок, бо ми не мали від чого відштовхнутися, інформації про доходи в нас не було. Тому буде призначення субсидій на наступний період тоді, коли ми одержимо інформацію з Державної фіскальної служби. 

Начальник управління соціального захисту Львівської міської ради також зазначила: «Станом на сьогодні отримали інформацію з районних відділів соціального захисту, що Державна фіскальна служба знов прийняла наші чергові запити, і Служба надали відповідь, що запит зареєстровано. Але відповіді про доходи, знову ж таки, немає. Тому хочемо запевнити усіх одержувачів житлових субсидій: ми проведемо перерахунок одразу ж, коли нам нададуть інформацію про доходи».

«За словами Наталії Демкович, Державна фіскальна служба інформувала про те, що інформація про доходи за перший квартал, згідно з порядком звітування, буде  лише на початку липня. Але можливо питання вирішитися швидше, бо Львівська міська рада зверталася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, до міністра соціальної політики, а також до в.о. голови Державної фіскальної служби України», – повідомили також сьогодні, 2 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів