Начальник Генштабу Збройних Сил проінспектував військових на Львівщині

22:58 27 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Генерал армії України Віктор Муженко відвідав Міжнародний центр миротворчості й безпеки.

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також поінформували: «Під час свого перебування на Львівщині начальник Генерального штабу Збройних Сил України й Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал армії України Віктор Муженко відвідав декілька об’єктів полігону, ознайомився з ходом підготовки до міжнародних військових навчань, а також побував на практичних заняттях українських військовослужбовців. На початку свого візиту генерал армії України Віктор Муженко ознайомився із ходом будівництва Центру імітаційного моделювання Навчального центру підготовки підрозділів, відкриття якого заплановано у вересні цього року перед початком багатонаціональних міжнародних навчань «Репід Трайдент-2017». Згодом, під час брифінгу, керівництво навчального закладу та МЦМБ ознайомили його із етапами та ходом підготовки до навчань, а також перспективами розвитку Центру».

Генерал армії України Віктор Муженко наголосив: «На сьогоднішній день це єдиний центр такого формату, такого рівня, і такого рівня забезпеченості в тому числі. Він довів свою спроможність: тут у нас було підготовлено сім батальйонів за допомогою наших партнерів – американських інструкторів та представників інших країн – і ці підрозділи ефективно виконують завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Деякі з них навіть вже повернулися, і сьогодні ми ведемо мову про те, яким чином використовувати їхній досвід для того, щоби укомплектувати посади інструкторів у Навчальному центрі для того, аби вони свій досвід передавали наступникам. Перспективи тут є, я думаю, що сьогодні ми побачили лише невеликий фрагмент на цей час і побачимо ще більше».

В академії також розповіли: «Начальник Генерального штабу Збройних Сил України й Головнокомандувач Збройних Сил України також відвідав відновлені та новозбудовані об’єкти 184-го Навчального центру, зокрема – казарми, навчальні корпуси та навчально-тренувальні комплексі, оснащені сучасними тренажерами. Він також поспілкувався із військовослужбовцями, відвідавши декілька теоретичних та практичних занять, які проводилися як з солдатами строкової служби, так і зі слухачами курсів підвищення кваліфікації офіцерів, які прийшли підготовку на військових кафедрах та не мають досвіду військової служби. Окрім цього, генерал армії України Віктор Муженко побував на заняттях для військовослужбовців однієї з бойових бригад, яка нещодавно повернулася із зони проведення АТО, і зараз проходить підготовку під керівництвом іноземних інструкторів».

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів